(VIDEO) OPET HULIGANI Navijači Bastije uletjeli u teren i napali igrače Lyona, dvoboj prekinut

Utakmica Bastije i Lyona je prekinuta nakon što su domaći navijači dva puta provalili na travnjak stadiona Armand-Cesari i napali gostujuće igrače... Marseilles pobijedio St. Ettiene 4-0

Opet je huliganizam na sceni u Francuskoj, 33. kolo obilježili su navijački neredi U Marsesilleu na dvoboju Bastije i Lyona, bilo je gadnih scena, a zanimljivo je da je sreeinom prošlog tjedna Lyon imao problema s navijačima i svojim i turskog kluba Besiktas u dvoboju europske lige.
Navijači Bastije utrčali su na teren prilikom zagrijavanja momčadi uoči početka utakmice, a potom i na koncu prvog poluvremena nakon čega je sudac Delerue prekinuo susret. Huligani su prilikom zagrijavanja napali gostujućeg vratara Mathieua Gorgelina, a potom još nekoliko igrača. Gorgelina su spasili zaštitari, a ostatak momčadi se grupirao nakon čega su napustili teren.
Lyon je odbio igrati utakmicu, ali je nakon skoro sat vremena pregovora ipak odlučio nastupiti. Međutim, utakmica je prekinuta u poluvremenu zbog novih nereda pri rezultatu 0-0. Do nove gužve došlo je na koncu prvog dijela kada je jedan navijač utrčao na teren i napao vratara Anthonyja Lopesa.
 U derbiju 33. kola francuskog nogometnog prvenstva Marseille je pobijedio St Etienne 4-0, no dvoboj na stadionu Velodrome ostao je u sjeni navijačkih nereda na utakmici Bastia – Lyon. Dvoboj OM-a i St Etienna bio je sudar izravnih konkurenata za plasman u Europsku ligu, a domaćin je dominirao od prve do posljednje minute. Junak utakmice bio je Florain Thauvin koji je zabio dva gola (22, 58), te asistirao Bafetembiju Gomisu za pogodak u 31. minuti. U posljednjim trenucima susreta pogodak je postigao i Dimitry Payet.
Na ljestvici vodi Monaco sa 77 bodova, PSG na drugom mjestu ima tri boda manje, a treća je Nica sa 73 boda. Lyon je četvrti sa 54 boda, a zatim slijede Bordeaux (52), Marseille (51) i St Etienne (45).

Facebook Comments

Loading...
DIJELI