(VIDEO) NEZASLUŽENO: Borussija promašila niz šansi pa i jedanaesterac, Benfica jednom pokušala i dala gol

Njemačka momčad bila kud i kamo bolja od portugalske tijekom cijele utakmice, no Borussiji su se jednostavno osvetili brojni promašaji, iz velikih šansi i čak i iz jedanaesterca. Jedan čovjek sudjelovao je u gotovo svim promašajima, Aubemeyang.

U prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka domaća Benfica pobijedila je Borussiju iz Dortmunda s 1-0, strijelac jedinog gola bio je Mitroglou u 48. minuti. To je najkraći rezime ove utakmice, a širi bi istakao kako je njemačka momčad bila kud i kamo bolja od portugalske tijekom cijele utakmice, no Borussiji su se jednostavno osvetili brojni promašaji, iz velikih šansi i čak i iz jedanaesterca. Jedan čovjek sudjelovao je u gotovo svim promašajima, Aubemeyang.

U prvome dijelu Borussia je uistinu bila bolja, plela oko vratiju Benfice i stvarala prigode. Najčešće je u velikoj šansi bio Aubameyang, jednom bi promašio, drugi puta bi nespretno primio loptu ili bi njegov čak i dobar udarac vratar Ederson obranio. Benfica u prvome poluvremenu osim početnog juriša nije pripravila niti jedan kvalitetan napad.

U 48. minuti Benfica je povela, strijelac jebio Mitroglou, Grk koji je zaustavio udarac glavom Luisaoa ispred samog vratara Borussije, time ga zbunio i potom udarcem iz blizine zabio, za veliko slavlje na Luz stadionu. Potvrdilo se nogometno pravilo, ono staro, koje kaže da momčad koja propusti nekoliko prigoda obavezno mora bti kažnjena. Borussia je u prvome dijelu promašila puno zgoda i bila je kažnjena na samom početku nastavka.

U 58. minuti Borussia je imala sjajnu prigodu, jedanaesterac, nakon igranja rukom Fejse… Izvođač kazne bio je Aubameyang, tukao je po sredini vratiju, a Ederson se nije pomakao, lopta je išla točno prema njemu i lako ju je odbio u polje, a nitko na nju nije natrčao. Aubameyang se polako pretvarao u tragičara utakmice.

Njemačka momčad potom je stisla još snažnije, dominirala, držala loptu, no Benfica se posve okrenula obrani, zatvarala sve prolaze. Šansi za Borussiju baš i nije bilo,, kao što je bilo u prvome dijelu.




All Goals HD – Benfica F.C 1-0 Borussia… by Live1Goals

Facebook Comments

Loading...
DIJELI