(VIDEO) NAJLJEPŠI GOLOVI LAMPARDA KOJIMA SE DIVIO CIJELI SVIJET: Po ovim majstorijama pamtit ćemo ga zauvijek!

FACEBOOK: CHELSEA FC (OFFICIAL)/PHOTO: ADRIAN DENNIS

Lampard je bio specifičan vezni igrač i jedan rijetkih koji su ulijevali strah protivničkim igračima i to samo zbog svojeg razornog udarca te fantastičnog pregleda i osjećaja za igru, a isto tako ulijevao je sampouzdanje svojim suigračima i bio je omiljen kod navijača.

“Nakon nevjerojatne 21 godine igranja, odlučio sam kako je stiglo vrijeme za kraj profesionalne nogometne karijere. Iako sam dobivao brojne ponude domaćih i stranih klubova, s 38 godina odlučio sam kako je vrijeme za okrenuti novu stranicu u životu”, napisao je Frank u svojem oproštajnom pismu.

Nakon što je odigrao posljednju sezonu, više onako revijalno, za New York City, Frank Lampard odlučio je okončati svoju bogatu nogometnu karijeru. Lampard se vrlo rano probio u svijet vrhunskog nogometa, debitirao je za West Ham još 1996. godine, a tamo se zadržao do 2001. godine. Za klub iz istočnog Londona zabio je 24 gola u 148 nastupa, a imao je i kratku epizodu u Swanseaju nakon čega je ostvario transfer koji mu je promijenio život.

Transfer u Chelsea bio je krucijalan za njegovu karijeru. Klub je to s kojim je Lampard osvojio tri naslova prvaka, četiri FA kupa, dva Liga kupa, dva Community Shielda, Ligu prvaka i Europsku ligu i još pregršt individualnih nagrada. U Chelseaju je igrao sve do 2014. godine, odnosno tamo je proveo najbolje godine svoje karijere. Za londonske plave odigrao je 429 utakmica, ali ono što kod Lamparda frapira jest činjenica da je on kao vezni igrač najbolji strijelac Chelseaja u povijesti. Zabio je 211 golova u svim natjecanjima za klub sa Stamford Bridgea. Isto tako jedini je vezni igrač koji je zabio 150 ili više golova u povijesti Premiershipa.

“Najveći dio mojeg srca pripada Chelseaju, klubu uz koji me veže previše lijepih uspomena. U Chelseaju sam dobio veliku priliku i nikada neću zaboraviti što smo sve postigli zajedno. Ne znam kako bih zahvalio svim ljudima iz tog kluba jer ih je previše, stoga zahvaljujem svima koji su me podržavali tijekom tih 13 godina provedenih na Stamfordu. Hvala baš svakome iz Chelseaja tko je bio uz mene, imao sam nevjerojatnu podršku navijača i suigrača. Njihova ljubav prema klubu su me gurale naprijed i tjerale da svakoga dana budem sve bolji. Bez njih ja ne bi postao takav igrač”, stoji u dijelu poruke namijenjenom Chelseaju.

Na listi najboljih asistenata lige našao se na drugom mjestu iza Ryana Giggsa, a vrijedi naglasiti kako je 2005. godine proglašen za najboljeg igrača svijeta. Što se tiče reprezentacije, nastupio je 106 puta, a zabio je 29 golova.



Lampard je bio specifičan vezni igrač i jedan rijetkih koji su ulijevali strah protivničkim igračima i to samo zbog svojeg razornog udarca te fantastičnog pregleda i osjećaja za igru, a isto tako ulijevao je sampouzdanje svojim suigračima i bio je omiljen kod navijača.

Za kraj podsjetite se još jednom najljepših pogodaka kojima se klanjao cijeli svijet.

https://www.youtube.com/watch?v=UwNT_OwS8Y0

https://www.youtube.com/watch?v=JZu4-5bu1OE

Facebook Comments

Loading...
DIJELI