(VIDEO) Mamić i Dinamo opet osramotili Jurčevića: Hrvatski nogomet ne pamti ovakav slučaj

screenshot

Dinamo je ponovo promijenio trenera, ovaj put dogodilo se to na samom kraju sezone, svega dvije utakmice prije kraja. Ostalo je još jedno kolo u HNL-u s Interom i finale Kupa s Hajdukom, ali te će utakmice voditi novi trener Nenad Bjelica, koji je pak predstavljen kao dugoročno rješenje s ugovorom na barem dvije sezone.

Odlukom Izvršnog odbora GNK Dinamo, g. Nikola Jurčević više nije glavni trener prve momčadi. Trener je obaviješten o odluci kluba, a o daljnjim događanjima vezanim za prvu momčad i stručni stožer Dinamo će pravovremeno putem web stranice obavijestiti javnost, navijače i medije”, poručili su iz Maksimira.

Jurčević je preuzeo ‘modre’ početkom ožujka umjesto Marija Cvitanovića i pod njegovim vodstvom klub je ostvario četiri pobjede, dva remija i čak četiri poraza. Novi hrvatski prvak posljednje četiri utakmice nije ostvario niti jednu pobjedu, a Jurčeviću je presudio jučerašnji poraz od Rudeša (0-1). Legitiman je to razlog za otkaz, ali očito se nisu uzeli brojni parametri u obzir, kao na primjer, činjenica da je zbog ozljeda Jurčević imao na raspolaganju samo polovicu prvotimaca ili čak manje, da je rupe krpao juniorima i igračima iz B momčadi, da ga je dočekala nemotivirana i nezainteresirana momčad koja je valjda već u siječnju u svojim glavama osvojila naslov.

Dogodilo se što se dogodilo i Jurčević je naprasno, preko noći, smjenjen s funkcije glavnog trenera. No, ostao je dojam kako nekadašnji Bilićev pomoćnik nikada nije ni imao podršku Uprave, barem ne ono relevantnog dijela koji kreira mnijenje.

Zapravo je ovo velika sramota za Jurčevića i za nju si, svakako, nije sam kriv. Najavljen je vrlo pompozno, najavljen je kao čovjek koji će popraviti krvnu sliku Dinama i kao čovjek koji može više od Marija Cvitanovića, a trajao je samo sramotnih 65 dana.



Ipak, nije ovo prva sramota koju su Mamić i društvo iz Dinama priredili Jurčeviću. Jurčeviću je ovo drugi mandat na klupi Dinama. Još tamo 2003./04. osvojio je Kup i bio drugi i plasirao se u 3. pretkolo Lige prvaka pa je dobio otkaz.

Bio je u kombinacijama 2010, godine, a tada se Zdravko Mamić na jednoj od svojih pressica obračunao s Jurčevićem.

Taj isti Jurčević napiše mom bratu poruku: ‘Sramite se, znao sam da ste takvi.’ A sad kažem da je tražio novac unaprijed. Ma tko si ti, Nikola Jurčeviću? Reci mi s kojim pokrićem razgovaraš tako s nama? Dinamo ti je dao priliku da nakon što si šest mjeseci trenirao Zagreb postaneš naš trener. Jedini si trener koji za vladavine ove uprave nisi osvojio prvo mjesto s Dinamom. Otišao si u Slaven Belupo, smijenjen si nakon dva mjeseca. Otišao si u Red Bull Salzburg, smijenjen si nakon mjesec i pol dana. Lobističkom snagom Zdravka Mamića i danas si u Hrvatskom nogometnom savezu i hrvatskoj reprezentaciji”, poručio mu je tada Mamić.

Prešao je preko tih riječi Jurčević i došao ponovo u Dinamo, a nakon 65 dana je potjeran, preko noći, bez prave prilike da se dokaže. Možda je zaslužio odraditi barem jedne pripreme i pokazati neke svoje ideje ili barem proslaviti naslov prvaka koji je osvojio ili voditi utakmicu Kupa protiv Hajduk, možda i nije, nećemo u to ulaziti, ali činjenica je da pravu priliku nije dobio i da mu je ponovo načinjna sramota. Valjda će se od sada kloniti Dinama.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI