(VIDEO) LUDILO I ŠOK NA RUJEVICI! Andrijašević glavom za vodstvo Rijeke, Soudani spektakularnim škaricama donio remi Dinamu

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Makar, može se slobodno zaključiti kako su nogometaši Matijaža Keka imali dominantnu ulogu u ovoj utakmici, domaći nogometaši posve su zasluženo poveli golom Andrijaševića u 68. minuti.

U utakmici uistinu visokog ritma, u derbiju Rijeke i Dinama koji bi mogao odlučiti prvenstvo nije bilo pobjednika, završilo je 1-1 (0-0). Makar, može se slobodno zaključiti kako su nogometaši Matijaža Keka imali dominantnu ulogu u ovoj utakmici, domaći nogometaši posve su zasluženo poveli golom Andrijaševića u 68. minuti. Ipak,u 87. minuti Soudani je cijelo prvenstvo zavio u neizvjesnost, krasnom pogotkom “škaricama”, uljepšavajući i tako već lijep dojam ove dobre, dobre utakmice.

Rijeka je i dalje četiri boda ispred Dinama, s time da će se još jedan derbi istih suparnika odigrati u Zagrebu. Prvenstvo će se odlučiti, kako je to govorio čuveni hrvatski trener Tomislav Ivić, u “malim” utakmicama…

Nesumnjivo, Rijeka je bila kud i kamo bolji suparnik, bez kalkulacija krenulli su domaći u otvorene juriše koji su im se naposljetku isplatilo. Dinamo je razočarao, nemoću i pristupom, zagrebačkom klubu u ovoj utakmici igrala je samo pobjeda, a cijelo vrijeme bio je u podređenom položaju, nasuprot raspoložene Rijeke.

U 3. minuti je već Rijeka zaprijetila, neugodno je tukao Gavranović, ali vratar Livaković fakat je potvrdio svoju nadarenost, nije bilo lako zaustaviti taj udarac. Rijeka se nije libila preuzeti odmah inicijativu, silovito je jurišala u početnim minutama prema vratima Dinama.

U 14. minuti Gavranović je sjajno proigrao Andrijaševića koji je izbio sam ispred Dinamovog vratara Livakovića koji je još jednom otklonio opasnost. Rijeka je izgledala opasno, a Livaković nesavladivo!



 


Amazing Goal Andrijesevic(1-0) HNK Rijeka vs… by zyhrijearifi

Minutu kasnije Rijeka je postigla zgoditak, Andrijašević je pogodio, no kako je bila riječ o očiglednom zaleđu to prosvjeda zvog poništavanja gola nije bilo.

Dinamo je bio bez udarca na gol, a Rijeka je neprestance nasrtala, u 33. minuti Bezjak je prošao i vratara Livakovića, no otišao je isuviše u stranu, još se i poskliznuo i od svega nije bilo ništa. Na Rujevici se čuo samo silan uzdah.

U 35. minuti Dinamo je konačno priprijetio, iz slobodnog udarca dobro je tukao Pivarić, Prskalo je bio usredotočen.

Slobodno se može reći da je Rijeka u prvome dijelu dala sve od sebe ne bi li torpedirala Dinamo, trud domaćih igrača nije bio nagrađen pogotkom.

U nastavku je Rijeka još uvijek bila borbena, ali više nije stvarala prigode u serijama.

No, ono što je stvorila jest i realizirala u 68. minuti zabio je Andrijašević glavom, sam kao duh, nakon sjajnog ubačaja Mišića. Čak ni do tada svemogući Livaković nije uspio reagirati, bila je to prava mat pozicija.

Očekivao se odgovor Dinama. I bio je mlak, nikako gostujući nogometaši nisu mogli povezati smislenu akciju. Ali, tri minute prije kraja potez koji ostavlja bez daha, potez kojeg može učiniti samo veliki igrač, “škarice” Soudanija koje su šokirale Rujevicu, 1-1!


El Arbi Hillel Soudani Goal HD – HNK Rijeka 1… by amgad-gogo

Facebook Comments

Loading...
DIJELI