(VIDEO) KAKO JE KOVAČ POSTAO FRANKFURTSKI SUPERHEROJ: Robert otkrio detalje pljačke – lopova zatvorio u kontejner!

Photo: Marko Jurinec/PIXSELL

Kovač, kao i njegov brat Niko, nikada nisu bili hvalisavci, već skromni i pristojni dečki, pa se tako ni Robert nije hvalisao svojim herojskim činom, već je uljudno stao pred novinare i objasnio što se dogodilo.

Bivši hrvatski reprezentativac, a danas pomoćni trener Nike Kovača u Frankfurtu, Robert Kovač, preko noći je postao ‘superheroj’ u Frankfurtu. Naime, njegovu mirnu i opuštajuću večeru u jednom frankfurtskom restoranu prekinula je dramatična scena. Kradljivac je zaskočio 72-godišnjaka nakon što je ovaj podigao 40 eura s bankomata i pokušao ga opljačkati.

No, drznik vjerojatno nije očekivao da ga iz pozadine promatra bivši nogometaš i to još stoper koji je čitavu karijeru sijao strah među protivnicima. Lopovu je sproveo svoje nedjelo i pritom lakše ozlijedio starca, ali kada se dao bijeg za njim je pojurio Robert Kovač. Bivši nogometaš još uvijek je u dobroj formi i ubrzo je ‘sklepao’ lopova.

“Vidi se da je Kovač još uvijek u punom treningu”, kazao je glasnogovornik frankfurtske policije nakon što su stigli na mjesto zločina. Lopova su na koncu ispratili u postaju i to svega par sati nakon što je pušten na slobodu zbog ranijih ‘grijehova’.

Kovač, kao i njegov brat Niko, nikada nisu bili hvalisavci, već skromni i pristojni dečki, pa se tako ni Robert nije hvalisao svojim herojskim činom, već je uljudno stao pred novinare i objasnio što se dogodilo.

“Ne znam bih li uvijek ovako postupio, ali civilna hrabrost je važna. Ovisi to od situacije do situacije, ali sretan sam što se ovako završilo”, opisao je to tako Kovač na društvenim mrežama.



Nešto konkretniji bio je kada su ga novinari zaskočili u Eintrachtovom kampu. “Čuo sam kako netko viče ‘u pomoć, policija’ i onda sam primijetio muškaraca kako bježi i nakon 50 metara sam ga ulovio i zatvorio u kontejner. Nakon toga sam ga odveo u restoran gdje ga je preuzela policija. Bila je to odluka u tom trenutku, da je kojim slučajem imao nož drugačije bih reagirao ili da je bio visok dva metra. Ipak, važno je ponekad pomoći unesrećenima. Napravio sam to i nadam se da bi i drugi tako postupili”, kazao je Robert Kovač.

https://www.youtube.com/watch?v=AACiHCzDhiA

Facebook Comments

Loading...
DIJELI