(VIDEO) INCIDENT JE SNIMILA I KAMERA! Pogledajte što je točno Bišćan napravio Armadi i zašto ga ne vole!

screenshot

Igor Bišćan novi je trener Rijeke i na klupi riječkog prvoligaša naslijedit će Matjaža Keka koji je vodio Rijeku proteklih pet i pol godina.

Igor Bišćan ostvario je zavidnu igračku karijeru igravši u redovima Dinama, Liverpoola i Panathinaikosa. Ujedno, Bišćan je bio dio Liverpoola koji je u sezoni 2004./2005. osvojio Ligu prvaka, a nosio je i dres hrvatske nogometne reprezentacije.

Nakon uspješne igračke, Bišćan je trenersku karijeru počeo u redovima Nogometnog kluba Rudeš s kojim je u svojoj prvoj sezoni osvojio prvo mjesto u Drugoj ligi i odveo momčad u najviši rang. Upravo u toj sezoni odmjerio je snage protiv Rijeke u osmini finala Kupa Hrvatske. Rijeka je slavila 5-3 nakon produžetaka, a Rudeš se uspio vratiti u utakmici nakon zaostatka 0-3.

Bišćan je svoj trenerski put nastavio u slovenskoj Olimpiji gdje je brzo ostavio dubok trag, osvojivši prošle sezone naslov prvaka i Kup Slovenije. Dio te momčadi bili su i Dario Čanađija i Jason Davidson, nogometaši Rijeke, koji su tu sezonu odigrali na posudbi u Olimpiji.

Međutim, njegov dolazak u Rijeku popratile su kontroverze. Prvo, Bišćan je preko noći odlučio napustiti Anorthosis za koji je potpsao predugovor prije nekoliko dana i tom je odlukom konsternirao ciparski klub. No, to čak i nije toliko važno Bišćanu i Rijeci, ali ovo jest. Naime, navijačima Rijeke jako je teško pao Bišćanov dolazak.



Čim se pročulo da će on biti novi trener osvanula je poruka službene Armade kako Bišćanu nikada neće oprostiti niti zaboraviti ono što je učinio 1999. godine.

Malo tko se više sjećao zašto se Bišćan vječno zamjerio Armadi. Riječ je o trenutku koji se dogodio prije gotovo 20 godina i koji je svima osim armadašima pradavna prošlost.

Dakle, dogodilo se to na utakmici Dinama i Rijeke na Maksimiru 1999. godine kada je zagrebački klub slavio s 3:0. Bišćan je na toj utakmici zabio drugi pogodak i proslavio ga pomalo nekontrolirano.

Prosinečki mu je centrirao, a ovaj je glavom zakucao loptu u mrežu. Bio je to jedan od rijetkih golova Bišćana za Dinamo i to baš na derbiju, ali onda se dogodio sporan trenutak. Bišćan je pojurio prema navijačima Rijeke, koji su tada zbog rekonstrukcije Maksimira bili na Zapadu i bilo ih je puno. Bišćan se pred tisućama navijača Rijeke uhvatio za međunožje, a pritom je izvikivao psovke, lamatao rukama.

Armada mu to nikada nije oprostila.

U privatnom razgovoru s jednim armadašem u utorak nakon imenovanja Bišćana trenerom Rijeke, autor ovog članka ostao je pomalo zaprepašten. Naime, čim je spomenuto Bišćanovo ime u kontekstu Rijeke, pripadnik Armade je spomenuo incident s Maksimira 1999. godine. Ubrzo nakon toga počeli su se pojavljivati napisi o Bišćanovom lošem odnosu s Armadom.

Dakle, Armada doista nije zaboravila niti oprostila, premda se on već nekoliko puta za to ispričao.

Sporni trenutak pogledajte na 5:35!

Facebook Comments

Loading...
DIJELI