(VIDEO) DONČIĆ SE ŽELIO TUĆI, MARJANOVIĆ GA SPRIJEČIO: Zubac jako dobar, Clippersi izbacili Dallas

Košarkaši Los Angeles Clippersa plasirali su se u konferencijsko polufinale doigravanja za NBA prvaka svladavši Dallas Maverickse sa 111:97 u šestoj utakmici prvog kruga, a hrvatski reprezentativac Ivica Zubac je u pobjedi svoje sudjelovao sa 15 koševa i 11 skokova.

Clippersi su većim dijelom utakmice bili bolja momčad, a do sredine treće četvrtine uspjeli su doći do 23 koša prednosti. Ipak, na krilima odličnog Luke Dončića Dallas se vratio u utakmicu te je u početnoj fazi posljednje četvrtine zaostatak Mavericksa sveden na samo šest koševa.

Bliže od toga Dallas nije mogao, jer su Clippersi predvođeni Kawhijem Leonardom ubrzo ponovno došli do dvoznamenkaste prednosti koju Mavsi više nisu uspjeli ugroziti.

Ivica Zubac je u ovom dvoboju u igri proveo više od 33 minute, a prekovremeno je morao raditi zbog isključenja Marcusa Morrisa, koji je još u prvoj četvrtini morao napustiti igru, jer je pregrubo zaustavio jedan prodor Luke Dončića. Slovenac je poludio nakon tog prekršaja, te je krenuo na Morrisa, no zaustavio ga je suigrač Boban Majranović i tako spriječio moguću tučnjavu. Video pogledajte ovdje.

Zubac se pobrinu da se Morrisov izostanak ne osjeti previše te je s 15 koševa (šut iz igre 6/8) i 11 skokova bio drugi najbolji igrač svoje momčadi.



Kawhi Leonard je sa 33 koša, 14 skokova i sedam asistencija predvodio Clipperse, a Paul George je imao učinak od 15 poena, devet skokova i sedam asistencija.

U svojoj posljednjoj utaklmici ove sezone Luka Dončić je ostao za jedan skok i jednu asistenciju kratak za još jedan ‘triple-double’ učinak, jer je utakmicu završio sa 38 koševa, devet skokova i devet asistencija.

U polufinalu Zapadne konferencije momčad iz Los Angelesa će igrati protiv boljeg iz serije Utah – Denver u kojoj je trenutno 3:3. Nuggetsi su noćas na krilima Jamala Murraya slavili 119:107. Murray se zaustavio na 50 poena, a za tricu je gađao 9/12.

U prvoj utakmici nedjeljnog programa u Orlandu Boston je s uvjerljivih 112:94 nadigrao Toronto i poveo s 1:0 u polufinalnoj seriji doigravanja u Istočnoj konferenciji.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI