(VIDEO) Dinamo ga je odbacio, a sada obavlja transfer u Serie A: Mladog hrvatskog nogometaša čak uspoređuju s Ibrahimovićem

Od zagrebačkog modrog kluba oprostio se još prije šest godina, a od tada pa do danas promijenio je čak šest klubova i to većinom po Italiji.

Koloniji Hrvata u najvišem rangu talijanskog nogometa pridružit će se još jedan talentirani nogometaš s naših prostora. Mladi Bruno Petković, nekadašnji talent Dinama, preselit će iz talijanskog drugoligaša Trapanija u Bolognu u transferu vrijednom 1.2 milijuna eura.

Od zagrebačkog modrog kluba oprostio se još prije šest godina, a od tada pa do danas promijenio je čak šest klubova i to većinom po Italiji. Na kraju se ovaj mladi nomad samo privremeno skrasio u Trapaniju, ali njegove sjajne igre u nižem rangu nisu prošle nezapaženo, štoviše, s Trapanijem je dogurao do play-offa prošle sezone. Ipak nisu izborili prvi ligu, ali Petković će na koncu ipak karijeru nastaviti u prvoligašu Bologni.

Nažalost, Bologna nije klub u kojem je danas popularno biti jer je jedna od najneefikasnijih momčadi lige ispred Palerma, Crotonea, Pescare i Empolija, a nalaze se na 15. mjestu, odnosno samo dva mjesta od zone ispadanja. No, možda je Petković riješenje za tu neefikasnost.

Tuttomercato ga je predstavio kao igrača koji je sposoban riješiti svaku utakmicu, kao igrača kojeg krasi odličan dribling, pregled igre i udarac, ali napominju kako s njim treba poraditi na disciplini, borbenosti i kontinuitetu. Spomenimo kako je svojevremeno Petković bio jedan od najtalentiranijih mladih nogometaša u Italiji i za njega se zanimao Juventus, ali kao mladić nije dosegao puni potencijal, no još stigne.

Na YouTubeu se pak može pronaći pregršt videa s Petkovićevim najboljim trenucima, a u jednom ga se čak uspoređuje sa Zlatanom Ibrahimovićem jer je uspio nanizati nekoliko protivnika prije nego što je matirao vratara.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI