(VIDEO) DERBI HNL: Hajduk i Rijeka podijelili bodovni plijen, Rijeka izjednačila s 11 metara deset minuta prije kraja

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Svjesni dosadašnjih slabih izdanja nogometaši Hajduka u dvoboj protiv Rijeke su ušli silno borbeno i nametljivo. Nije tu bila riječ o velikoj kvaliteti izvedbe, no borbenost je na mahove djelovala i fanatično. Rijeka je opreznim pristupom namjeravala smiriti Hajdukove ambiciji...

U derbiju 28. kola Prve HNL Hajduk i Rijeka igrali su 1-1 (1-0), tako da je Rijeka na vrhu ljestvice sada samo četiri boda ispred Dinama. Hajduk je poveo golom Barryja u prvome dijelu, desetak minuta prije kraja Rijeka je izjednačila golom iz jedanaesterca, strijelac je bio Bezjak.
Svjesni dosadašnjih slabih izdanja nogometaši Hajduka u dvoboj protiv Rijeke su ušli silno borbeno i nametljivo. Nije tu bila riječ o velikoj kvaliteti izvedbe, no borbenost je na mahove djelovala i fanatično. Rijeka je opreznim pristupom namjeravala smiriti Hajdukove ambiciji, djelimice je to i uspjeha. No, nije uspjela otići na odmor netaknute mreže…
U 33. minuti Barry je progirao Futacsa koji je krenuo sam prema golu, u gužvi se dogodio sudar, Futacs je naletio na vratara Prskala i suparničkog igrača, lopta se odbila do Barryja koji je sprema u nebranjenu mrežu.
U nastavku je Rijeka sve linije debelo pomaknula prema naprijed. Počele su se redati zgode, Gavranović je dobro tukao, ali Stipica je taj udarac uspio ukrotiti. Vratar Hajduka zaista je dobro reagirao kod ove opasnosti.
U jeku Rijekinih napada najveću prigodu imao je Hajduk, Futacs je sam izbio ispred vratara Rijeke, tukao je lobom, no vratar Prskalo tako nešto je i očekivao, spriječio je opasnost.
Ipak, Rijeka je dobila veliku prigodu za dobitak, u 81. minuti. Nižić je oborio Andrijaševića u kaznenom prostoru, nakon velike greške Hajdukove obrane. Sigurno će biti dvojbi oko ove sudačke odluke.
Izvođač je bio Roman Bezjak, točan i siguran – 1-1.
Igralo se šest minuta nadoknade zbog brojnih izmjena i vatrometa Hajdukovih navijača na sjevernoj tribini.
U jednom trenutku jedan navijač Hajduka je utrčao u teren, bježali su od njega suci i igrači Rijeke, zaštitarske služba uopće nije reagirala. Taj se navijač mirno odšetao natrag na sjevernu tribinu.
U nadoknadi je Ohandza imao finu prigodu, nije pogodio…https://www.youtube.com/watch?v=kj9fQJ2Gquohttps://www.youtube.com/watch?v=NRyUC6R8Sok

Facebook Comments

Loading...
DIJELI