(VIDEO) DERBI: Hajduk torpedirao Dinamo u Zagrebu koji sada mora razmišljati o predaji naslova Rijeci

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

U zatvorenoj varijanti s rijetkim i ubojitim protunapadima Hajduk je trijumfirao pogocima Ercega u 29. i Futacsa u 90. minuti. Cijelo to vrijeme između Dinamo je stalno napadao, stvarao neke prigode ne baš izrazite, ali zgodne, no nije uspio niti u jednom trenutku dovesti utakmicu u neizvjesnost.

Evo velikog iznenađenja, Hajduk je pobijedio Dinamo usred Zagreba s 2-0 (1-0) i tako natjerao Dinamo da razmišlja o predaji naslova Rijeci. U zatvorenoj varijanti s rijetkim i ubojitim protunapadima Hajduk je trijumfirao pogocima Ercega u 29. i Futacsa u 90. minuti. Cijelo to vrijeme između Dinamo je stalno napadao, stvarao neke prigode ne baš izrazite, ali zgodne, no nije uspio niti u jednom trenutku dovesti utakmicu u neizvjesnost.

Doomaća momčad bila je opasnije u prvih pola sata, stvorila je nekoliko poluprigoda i uvijek bi s eu njoj našao Guilherme koji ne bi najbolje reagirao. Hajduk je za to vrijeme zaprijetio samo dalekometnim pokušajem Hamze, njegov udarac Livaković je ukrotio.

Hajduk je poveo u 29. minuti, sam je ispred vratara Livakovića bio Erceg, prvi puta je tukao, Livaković je sjajno obranio, no lopta je opet došla do Ercega koji ju je podigao zatresavši mrežu. Bio je to pravi šok na maksimirskom stadionu. I Dinamu je trebalo nekoliko minuta da se sabere.

https://www.youtube.com/watch?v=rc50Mc7kshg

Samo četiri minute kasnije Petev vadi Kneževića i ubacuje Sammira, priznavši tako grešku.



Kad se Dinamo sabrao došla je i prilika za Soudanija, opet je napravio krasne škarice, svladao vratara Stipicu, no od gornje vratnice lopta se odibla u polje.

Hajduk se posve povukao u nastavku, Dinamo je pritiskao, s obje strane, pa kroz sredinu, no prigode se nisu stvarale. Prevelika je bila gužva ispred Hajdukovog gola a nije bilo raspoloženog pojedinca da driblingom stvori prostor ili višak. Da, pokušavao je Soudani, uvijek je tukao iz abloka, jednom je promašio, drugi puta je Stipica potvrdio dobru formu.

Dinamov trener Petev uvidio je da se stvari ne kreću na bolje i prije 60. minute u igru je poslao Gojaka i Ćorića umjesto Mora i Guilhermea.

U 66. minuti sjajno je tukao izvan kaznenog prostora Soudani, ali opet mu je Stipica sjajnom intervencijom spasio pogodak.

U 70. minuti sudac se odlučio za prekid zbog bacanja petardi i dimnih zavjesa, moralo se čekati nekih minutu do dvije.

U 74. u finoj zgodi se našao Ćorić, opet je Stipica bio na mjestu.

Svi su Dinamovi pokušaji da barem izjednači rezultat bili neuspješni. Pa tako ni Ćorićeva situacija u 88. minuti kada je tukao pokraj vratiju nakon proigravanja Sammira.

U 90. minuti evo i kazne za svu Dinamovu jalovost, Dinamovom zadnjem redu loptu je ukrao Kožulj, sjurio se prema golu Livakovića, pravovremeno asistirao Futacsu koji je samo podmetnuo nogu za 2-0 vodstvo Hajduka. Dinamo je bio torpediran usred Maksimira i tako nagnut sve je dalje od obrane naslova prvaka. Ovaj rezultat u Rijeci zacijelo je dočekan s oduševljenjem.

https://www.youtube.com/watch?v=YVqIud8FLQA

Facebook Comments

Loading...
DIJELI