(VIDEO) DA, TO BAŠ JE KOMIČNO: Pogledajte kako trener Lokomotive najavljuje ‘derbi’ s Dinamom i umire od smijeha

Zanimljivo, Lokomotiva je u 24 utakmice uzela Dinamu samo jedan bod i to u nevažnoj utakmici kada je Dinamo već osigurao naslov, a još nekoliko zanimljivosti dogodilo se uoči nadolazećeg anti-derbija.

Pisali smo već nekoliko puta od takozvanim derbijima između Dinama i Lokomotive, ako se ikako može nazvati derbijem. Suvišno je više naglašavati koliko je apsurdno gledati utakmicu između ‘starijeg brata’ koji svim silama treba postati prvakom, kako bi dobio novu financijsku injekciju UEFA za sudjelovanje u Ligi prvaka i ‘mlađe sestre’ koja je ušala u Prvu HNL kako bi mrsila račune ostatku klubova iz lige, potpomognuta nogometašima Dinama koji ne uspjevaju ili za njih nema mjesta u matičnom klubu.

Na relaciji Dinamo – Lokomotiva i Lokomotiva – Dinamo prodefiliralo je preko stotinu nogometaša u posljednjih nekoliko godina, odnosno, može se reći kako Dinamo igra s dvije momčadi u najjačem rangu hrvatskog nogometa. Koliko je to zapravo komično govori i činjenica da je Lokomotiva u Prvu HNL ušla sa službenom adresom e-pošte: [email protected].

Zanimljivo, Lokomotiva je u 24 utakmice uzela Dinamu samo jedan bod i to u nevažnoj utakmici kada je Dinamo već osigurao naslov, a još nekoliko zanimljivosti dogodilo se uoči nadolazećeg anti-derbija. Naime, na tom ‘nogometnom incestu’, kako je Joško Jeličić nazvao utakmicu Dinama i Lokomotive, neće biti ponajboljih ovosezonskih igrača ‘lokosa’, Bočkaja, Doležala i Šunjića. Zašto? Sva trojica su dobila žute kartone na utakmici u prošlom kolu protiv Cibalije zbog kojih će morati preskočiti baš tu važnu utakmicu s Dinamom. Sva trojica su dobila žute kartone u 4:0 pobjedi za Lokomotivu, a realno možda i nisu trebali.

Smiješno, nije li? E pa smiješno je bilo i bivšem dinamovcu, a danas treneru Lokomotive, Mariju Tokiću. Naime, on je u emisiji Sport nedjeljom dao najavu utakmice Lokomotive i Dinama i pritom je zamalo prasnuo u smijeh.

“U sljedećem kolu dolazi nam Dinamo. To je utakmica… jako teška za nas, jel’ tako”, izjavio je Tokić, a uz to mu je pobjegao i osmijeh. Što mu je točno bilo smiješno, to ne znamo. Možda to što se ishod te utakmice vjerojatno već može pretpostaviti ili činjenica da mu se trojica prvotimaca ‘čiste’ na utakmici sa ‘starijim bratom’ kojem treba savršen skor do kraja sezone.



Izjavu pogledajte u priloženom videu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI