VESELIN VUJOVIĆ ZA 7DNEVNO: ‘Reprezentacija je mumificirana, mladi su ignorirani, a igra se u očaju, bez najmanjeg smisla’

Goran Stanzl/PIXSELL

„Priznajem, dugo nisam vidio takvu reprezentaciju, s toliko svjetskih igrača a da igra tako slabo”, dočekao nas j s tim riječima proslavljeni nekad najbolji rukometaš svijeta, danas sjajni trener, Veselin Vujović.

„Očito da se Hrvatska nije dobro pripremila za ovo natjecanje, sve skupa je ispao jedan nesretan i nespretan zbroj mladosti i iskustva. Osobno, više bih preferirao mlade igrače, i to ranije na nekim najtecanjima, pa mi ovdje ni bi bili toliko u grču i strahu”!

Vujoviću je žao Červara:

„Kada vidite tijekom utakmice njegov tužan lik koji odražava nemoć sve vam je jasno. Opet, recimo da su Japan, Katr i Bahrein neka druga svjetska klasa, a da je Hrvatska prava svjetska klasa. Onda se Hrvati ne bi smjeli mučiti mahom protiv tih reprezentacija. Sad su naletjeli opet na drugu klasu, ali s puno zanosa i hrabrosti i doživljen je nokaut. Ne može se momčad vječno provlačiti lošom igrom. Osobno mislim da Hrvatska može iznenaditi Dansku. Ali, ako ne prođe ovaj loš nastup mogao bi imati dalekosežne posljedice za budućnost hrvatskog reprezentativnog rukometa, pa i za sam Hrvatski rukometni savez”.

Na pitanje što veli o igri Hrvatske u napadu s igračem više, jer vadi vratara Vujović je poskočio:



„To je očaj, nemoć, imate igrača više i 15 minuta ne date gol.  To je igra bez glave, razuma, bez najmanjeg smisla.  Nevjerojatno, ne znam što bih rekao osim da je to igra bez glave, bez repa, to je zadnja improvizacija, a kod Hrvatske je kao bila nekakva taktika. Tako ne smije igrati jedna velika reprezentacija”!

Vujović voli pričati o Duvnjaku…

„Vidi se da je iscrpljen, nemoćan, istrošen i umoran. I zato govorim da tu treba biti mlađi igrač s već određenim iskustvom da ga odmijeni. A mladi se nisu stavljali na prethodnim natjecanjima, sada su bez iskustva, ovo je naslijeđeni problem”!

Za kraj…

„Dobar rukomet se igra sve šire na zemaljskoj kugli, Hrvatska je to osjetila. Ali, kad vam jemomčad pomalo mumificirana, s nedostatkom svježe krvi onda je ovakav debakl neizbježan. Jest, Červar je u vatru slao mlade igrače kad je ve krenulonizbrdo, nisu oni tu da izvlače, nego da pomognu u stvaranju rezultata. Tu je bila greška”!

Facebook Comments

Loading...
DIJELI