VELIMIR ZAJEC BIO JE KOD NAJVEĆEG DINAMOVOG KOLEKCIONARA: Ovakve stvari nema nijedan drugi navijač Dinama

Ovo je priča o Krešimiru Bariću i njegovoj kolekciji Dinamovih uspomena, kolekciji kojoj uistinu nema premca. U Barića ima svega, štogod zamislite on će vam spremno vaditi iz pomno pripremljenih prostora u kojima ih čuva. On je entuzijast koji se posvetio Dinamovoj povijesti i nećemo biti pretenciozni ako ustvrdimo da je on velik, najveći entuzijast! O njegovoj kolekciji smo već pisali, a posjet Dinamovog legendarnog kapetana Velimira Zajeca je vijest koja se treba zabilježiti.

Kako i priliči, Zajec nije došao praznih ruku, stigao je s dresom i trenirkom, ustupajući je rado čovjeku koji je život posvetio sakupljanju Dinamovih vrijednih predmeta.

U Barićevoj kolekciji je i dres Štefa Lamze, čak i potpisan, iz trijumfalne, u Kupu velesajamskih gradova, 1967. godine. Potraga je trajala godinama, dres je stigao iz Srbije, od jednog sportaša. Ne zna se kako je tamo završio, ali se zato dobro zna da je završio u Barićevoj kolekciji.

“Presretan sam što sam došao do dresa klupske legende, Štefa Lamze. Dugo sam pregovarao kako bi ga se dokopao. On je sad u kolekciji brojnih drugih dresova, a posebno su mi dragi oni iz uspješne 1982. godine, no iz svake trijumfalne godine dres je tu, pa i iz onih kada je Dinamo bio nešto lošiji”, govori nam Krešo Barić koji se nekih desetak godina bavi skupljanjem Dinamovih suvenira, dresova, službene opreme, kalendara, ulaznica, ma svega…

Skroman kakav jest Barić tvrdi da mu je ovo kolekcionarstvo uljepšalo život, dalo mu smisao, a uživa u njemu nakon svojih napornih radnih dana. Sam će reći da mu kolekcionarstvo dođe kao nekakav prigodan, aktivan odmor.



U kolekciju svaki dan pristižu nove stvari, a dolazak Velimira Zajeca sigurno je događaj kojeg će Krešimir Barić pamtiti…

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI