VELIKI SU OPTIMISTI I VJERUJU U PROLAZ: Osijeku je ipak nešto lakše, Rijeku čeka težak posao uzvratu u

Foto: Vlado Kos/Cropix

Nogometaše Osijeka i Rijeke u četvrtak očekuju uzvratni susreti 2. pretkola Konferencijske lige. Osječani će u svom Gradskom vrtu ugostiti kazahstanski Kizilžar te braniti prednost od 2:1 iz prvog dvoboja, dok je pred Riječanima težak zadatak jer će u Stockholmu morati nadoknaditi poraz od 1:2 iz prve utakmice na Rujevici protiv vodećeg sastava švedskog prvenstva Djurgardena.

Trener Osijeka Nenad Bjelica za uzvrat protiv Kizilžara može računati na gotovo sve igrače.

“Svi igrači osim Leovca su na raspolaganju, s Beljom ćemo vidjeti je li sposoban pomoći momčadi, a laganih problema s ozljedom ima i Topčagić. Svi ostali su spremni odgovoriti na sve zahtjeve koje nosi utakmica. U prvom dvoboju Kizilžar se prezentirao upravo onako kako smo mislili. Očekivali smo da će se braniti u niskom bloku, da će igrati na duge lopte i koristiti svaki prekid za dolazak u napad iz kojih mogu biti jako opasni. Stvorili su nam tri-četiri jako dobre situacije, to znači da je pred nama veliki izazov ako želimo pobijediti u ovoj utakmici”, rekao je Bjelica.

Budući da će morati hvatati zaostatak iz prve utakmice, Kizilžar će biti prisiljen tražiti pogodak, no Bjelica se ne zamara načinom igre suparnika.

“Ne zanima nas kako će oni igrati, fokusirat ćemo se na sebe, na svoj rad na terenu i pokušati dominirati utakmicu, donijeti našim navijačima zadovoljstvo dobre utakmice i europske pobjede. To bi nam bio jako veliki impuls za sve ono što dolazi”, dodao je Bjelica.Kako bi se što bolje pripremila za uzvrat protiv Djurgardena, Rijeka je čak i odgodila prvenstveni susret protiv Hajduka prošlog vikenda.

“Spremni smo da idemo do kraja, ako treba i 120 minuta za prolaz. Treba spriječiti njihove lopte iza obrane, dobro traže dubinu i hoće igrati na posjed. Mislim da ćemo naći pravo rješenje da se suprotstavimo”, rekao je u najavi utakmice Andrija Vukčević, a optimizmom isijava i Ivan Smolčić:

“Čeka nas druga utakmica, vjerujem drugačija od prve u kojoj smo možda dali malo previše respekta. Dobra stvar je što nema više gola u gostima i idemo po prolaz.”

Facebook Comments

Loading...
DIJELI