VELIKI DERBI U GRADSKOM VRTU: Tko će ostvariti prednost za završni juriš na titulu? Livaja još jedino nije zabio u Gradskom vrtu, Hajduku prijete bivši igrači

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Kreće  završni sprint u HNL-u, 40-dana dana koji će donijeti i dati sve odgovore. Repreznetativna stanka je gotova i kreće borba za domaće  nogometne trofeje. A ona je nikad uzbudljivija.  Dinamo, Hajduk, Osijek i Rijeka u borbi za naslov prvaka, svako će kolo do kraja ponuditi veliko uzbuđenje a već večeras na rasporedu je jedan od velikih derbija. U Gradskom vrtu Osijek u 29. kolu dočekuje Hajduk od 19.30 sati.

Osijek će kao domaćin sigurno tražiti pobjedu, Hajduku i Dambrauskasu također ništa manje od pobjede ne igra u održavanju šanse za naslov prvaka Hrvatske.  Teško da ima izrazitog favorita u ovom dvoboju. U tri dosadašnja susreta ove sezone Osijek je nešto uspješniji. Slavio je jednom i to u Splitu na startu sezone 2:1, dok su iduća dva susreta završila neodlučeno 1:1, 0:0.

Trener domaćina Nenad Bjelica ima velike  glavobolje uoči večerašnjeg sraza, naime suočio se s dva velika izostanka iz svoje momčadi. Neće imati ozlijeđenog Milu Škorića i kartoniranog Marina Leovca, to je za doista veliki hendikep za Osječene, morat će se naći neko drugo rješenje. Čini se da bi Škorića na mjestu stupa obrane mogao zamijeniti rođeni Splićanin i veliki navijač Hajduka Stipe Bralić. Kao što je poznato u momčadi Osijeka se nalaze još trojica bivših igrača  Hajduka, Mijo Caktaš, Darko Nejašmić i Ante Erceg.

S druge strane Dambaruskas se kao i svi koji navijaju i prate Hajduk uzdaju u najbolheg igrača lige i strijelca lige Marka Livaju koji je u 26 prvenstvenih nastupa zabio 22 gola.

Zanimljivo je i to da je Livaja zabio na svim gostovanjima osim na jednom, u Gradskom vrtu. Evo u stoga velike prilike da i tu tradiciju prekine. Ofenzivni dio momčadi trebao bi uz Livaju činiti i Nikola Kalinić a loptama bi ih trebao hraniti Filip Krovinović. Dambrauskas pak ne može u svom kadru računati na Marina Ljubičića i  Georga Lovrencsicsa. Lovrenisics je podsjetimo zabio za 1:1 na prošlom gostovanju u Gradskom vrtu. No Hajduk tu ima jednako kvalitetno rješenje u vidu Dina Mikanovića koji je u posljednjim utakmicama pokazao odličnu formu.  I on je bio jedan od igrača koje je ove zime želio dovesti Nenad Bjelica no Dino se ipak odlučio za povratak u Hajduk.



Večerašnji sraz u Gradskom vrtu zasigurno će se jednim okom pratiti i u Maksimiru i na Rujevici. Kakav će na kraju biti ishod saznat ćemo nakon 90 i više minuta.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI