Velika tuga u Rijeci: U strašnoj nesreći poginuo nekadašnji hrvatski olimpijac Antonio Rački

Novi List, Damir Skomrlj/Cropix/

Iz nekoliko izvora potvrđen je identitet 50-godišnjaka koji je na mjestu poginuo u sinoćnjoj stravičnoj nesreći u tunelu Pećine, jednog od dvojice za koje je koban bio sudar “minija” i teretnog vozila, javlja Novi list.

Riječ je o Antoniju Račkom, Delničaninu s riječkom adresom, proslavljenom hrvatskom skijaškom olimpijcu i sudioniku Zimskih olimpijskih igara u norveškom Lillehammeru 1994., te japanskom Naganu četiri godine kasnije. Neslužbeno Novi list doznaje i kako je među ozlijeđenima u nesreći njegov sin.

Policija je, naime, danas obznanila kako je u tunelu Pećine, na cesti D-404, na istočnom izlazu iz Rijeke, oko 21.45 sati došlo do prometne nesreće u kojoj su sudjelovala dva vozila te su dvije osobe poginule.

Prijateljica Eve Longorije koja surađuje s CIA-om stigla je u Hrvatsku i imat će važnu ulogu



Karijera olimpijca

Antonio Rački, rođen je 18. prosinca 1973. u Rijeci, a karijeru je počeo u skradskom Poletu.

– Mi smo mogli birati samo između dva sporta, skijaškog trčanja i nogometa. Danas u Delnicama ima 40 sportova kojima se možeš baviti. Nekad je svako selo imalo svoj klub skijaškog trčanja, od Crnog Luga nadalje. Mi smo iz Poleta iz Skrada jednom došli sa sto trkača na državno prvenstvo. Danas ih ukupno nema toliko – prisjetio se prije nekoliko godina Rački u intervjuu Novom listu.

Na Olimpijskim igrama Lillehammeru nastupio je s 18 godina.

U to vrijeme smo zaista dobro radili, i imali smo vrhunskog trenera Vladimira Barnasova, objašnjavao je Rački. U maratonu je osvojio 52. mjesto, dok je još nastupio i u utrkama na 10 kilometara klasično (79. mjesto), kombinaciji (71. mjesto) i 30 kilometara slobodno (63. mjesto). Četiri godine kasnije nastupio je i na Olimpijskim igrama u Naganu.

Karijeru skijaškog trkača prekinuo je u 23. godini.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI