VELIKA DRAMA NA AERODROMU: Sportašica ne želi iz Tokija, otkrila svoju bolnu priču

Screenshot: Twitter

Olimpijske igre u Tokiju do sada su donijele puno zanimljivih stvari na terenima i u dvoranama, ali ivan sportskih natjecanja. Prije ulaska u završni tjedan, jedna nova priča koja je privukla pozornost dogodila se sa slučajem bjeloruske sprinterice Kristine Timanovskaje, koje protiv njezine volje žele poslati kući.

Timanovskaja je od svoje ekipe dobila poruku da ide i uz pratnju policije završila je na aerodromu sa zakazanim letom u Bjelorusiju na koji ne želi ići. Sprintericu su udaljili uz ekipe zbog kritika na račun trenera i stanja u reprezentaciji čiji je član, a po informacijama iz Bjelorusije, ‘na meti’ joj je i tamošnji režim. U sportskom dijelu priče kojom se bavila, kazala je da ima bjeloruskih trkačica koje nisu mogle doći u Tokio i sudjelovati u utrci štafeta na 4×400 metara zbog nedostatka obavljenih dopinških testova potrebnih za natjecanje. Pored toga, požalila se i da su je treneri smjestili u štafetu mimo njezinog znanja.

Bjeloruska sprinterica je svoje primjedbe iznijela javno. Nakon toga stigla je odluka da mora ići kući, a sve se odvilo prije spornih štafetnih utrka u kojima je trebala trčati dolazećeg četvrtka.

Prije toga, Timanovskaja je sutra trebala biti na stazi na 200 metara, u svojoj pojedinačnoj utrci, no stigla je odluka koja je udaljava od natjecanja. Bjeloruska sprinterica se s time ne miri. U izjavi za Reuters istaknula je da ne ide kući.

Odlazak u tokijsku zračnu luku Haneda dogodio se unatoč otporu bjeloruske sportašice. Timanovskaja ondje čeka rješenje svojeg slučaja, a uz nju je policija čiju je pomoć zatražila kako bi dobila zaštitu.



Kako je Timanovskaja dodala opisujući svoj slučaj, glavni trener u bjeloruskoj ekipi rekao joj je da je odluka o njezinom udaljavanju donesena na višoj razini od trenerske. Ona to ne prihvaća, a nada se pomoći jednog člana bjeloruske dijaspore u Japanu s kojim je stupila u kontakt kako bi intervenirao u njezinom slučaju.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI