VELIČANSTVENA KARIJERA DOŠLA KRAJU: Teniski svijet više neće biti isti! Roger Federer se umirovio

Foto: Guliver Images

Švicarac Roger Federer objavio je kako je od danas završio  svoju profesionalnu tenisku karijeru.  “Laver Cup u Londonu sljedećeg tjedna bit će moje zadnje natjecanje na ATP Touru. Igrat ću tenis u budućnosti, naravno, ali ne na ATP Touru ili na Grand Slam turnirima “rekao je 41-godišnji Švicarac i jedan od najboljih grača u povijesti tenisa.

Objavio je to sam tenisač na svojem Instagram profilu u kojem je fotografirao svoje pismo oproštaja od veličanstvene karijere.

“Od svih darova koje mi je tenis dao kroz godine, najveći su bez sumnje ljudi koje sam upoznao putem – moji prijatelji, protivnici i navijači koji sportu daju život”, započeo je Federer.

Istaknuo je da su posljednje tri godine bile prilično izazovne zbog brojnih ozljeda i operacija koje je prebrodio.

“Jako sam radio na tome da se vratim u natjecateljsku formu. Ali, svjestan sam da moje tijelo ima svoje limite i ta mi je poruka u posljednje vrijeme postala jasna. Imam 41 godinu. Odigrao sam više od 1500 mečeva kroz 24 godine”, naveo je tenisač.



“Tenis me tretirao puno bolje nego što sam ikad mogao sanjati i sada moram prepoznati kada je vrijeme da završim svoju natjecateljsku karijeru”, napisao je Federer.

Federer je u karijeri osvojio 20 Grand Slam turnira i proveo je 310 tjedna na vrhu ATP ljestvice, od čega 237 tjedana uzastopno.

U ostvarenju snova pomagao mu je i Ivan Ljubičić koji mu je zadnjih 6 godina bio trener. Svoj zadnji Grand slam osvojio je 2018. kada je u finalu Australian opena pobijedio Marina Čilića.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Roger Federer (@rogerfederer)

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI