VEČERAŠNJA UTAKMICA JE KLJUČNA ZA DINAMO! Ako želi osigurati proljeće u Europi, vrijeme je da počne pobjeđivati

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

U utorak navečer, od 21 sat Dinamo u četvrtom kolu skupine E Lige prvaka igra na rasprodanom Maksimiru protiv Red Bull Salzburga, kod kojeg je prošle srijede izgubio.

Nakon tri kola RB Salzburg vodi na ljestvici skupine s pet bodova, Chelsea i Milan imaju po četiri boda, dok je Dinamo na začelju s tri boda.

Uzvrat na domaćem terenu je za Dinamo utakmica sezone, a nakon domaće pobjede nad Chelseajem te gostujućih poraza protiv Milana i RB Salzburga, Dinamo večeras mora pobijediti, kako bi došao na prag prezimljavanja u Europi.

U slučaju ostalih ishoda šanse za prolazak grupne faze LP-a osjetno se smanjuje i ovise o ishodima ostalih utakmica.

I za Austrijance je ova utakmica od iznimne važnosti. Nakon što su u prvom susretu slavili sa 1-0, Austrijanci su u Zagreb stigli s porukom “posao još nije završen”, svjesni da na Maksimiru imaju priliku možda napraviti i ključan korak prema osiguranju “europskog proljeća”.



Austrijski prvak dolazi u Zagreb s nizom od 15 utakmica bez poraza u svim natjecanjima, a zadnji su upisali još u srpnju od Sturma u prvenstvu.

Trener Dinama Ante Čačić je rekao: “Najvažnija utakmica do sada u ovom dijelu natjecanja. Sami smo si zakuhali situaciju u skupini, ali i dalje se možemo izboriti za ostanak u Europi na proljeće. Iza nas su dva gostovanja, rezultatski neuspješna, ali iz obje utakmice smo izašli sa spoznajom da smo konkurentni, da nismo zalutali u Ligu prvaka.”

“Neke stvari smo naučili, vidjet ćemo koliko smo spremni toga primijeniti danas. Optimist sam, utakmica u Salzburgu je mogla otići na drugu stranu, imali smo dobrih partitura, ali i slabosti. Nedostajalo nam više energije i kuraže, malo jači posjed lopte, ali u današnjem nogometnom ambijentu vjerujem da ćemo dati maksimum, pa uz mirnu glavu i vruće srce doći do punog plijena”, istaknuo je Čačić.

Čačić nema prevelikih briga oko sastava, izostat će tek Menalo i Šutalo, dok je Emreli opet u kadru.

S druge strane trener austrijskog prvaka Matthias Jaissle ima dosta izostanaka i problema s ozljedama: Fernando, Dijon Kameri, Justin Omoregie i Samson Tijani sigurno neće nastupiti, a upitni su i Nicolas Capaldo, Sekou Koita i Andreas Ulmer.

Nogometni strateg RB Salzburga je naglasio: “Nećemo ništa komplicirati. Znam sastav koji će sutra nastupiti. Pričekat ćemo posljednji trening kako bi vidjeli jesu li svi igrači dobro. Ako ćemo dati 99% umjesto 100%, bit će teško”.

Utakmicu u izravnom prijenosu možete pratiti na programu ArenaSport 1.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI