VATRENI POMELI I AUSTRIJU, HRVATSKA NA FINAL FOURU! Jako smo strepili, onda su se ukazali Livaja i Lovren

Foto:Cropix

Hrvatska nogometna reprezntacija pobjedom 3:1 protiv Austrije u Beču plasirala se u završnicu Lige nacije.

Hrvatska je sjajno otvorila utakmicu, Modrić je nakon bijega Vlašića sjajno zabio za 1:0. Bo Austrija se vratila vrlo brzo. Već dvije minute kasnije kad je na nakon pogreške Stanišića, nakon ubačaja Sabitzera za 1:1 zabio Baumgrtner.

No onda nas je dodatno presjekla i zabrinula Brozovića ostao je na travnjaku nakon što se ozlijedio bez kontakta sa suparnikom. U pitanju je, čini se, ozljeda bedrenog mišića lijeve noge. Sve se odvilo u 16.minuti. Do kraja prvog poluvremena Austrija je bila bolji suparnik, preuzeli su kontrolu na travnjaku, a najbliže vodstvu bili su u 44.minuti kad je Livaković spasio vrlo izglednu priliku domaćina i sačuvao 1:1 nakon odličnog udarca Arnautovića.

Hrvatska je uspostavila kontrolu drugog dijela i izgleda bolje od Austrije u drugom dijelu a onda se dogodilo ono što smo priželjkivali.

Hrvatska je povela s  2:1 u 69.minuti, strijelac je bio joker s klupe Marko Livaja,  Sosa je sjajno povukao loptu i uposlio Perišića, koji je krasno pronašao Livaju. Hajdukov napadač pogodio je glavom iz teške pozicije



Sve je bilo riješeno četiri minute kasnije, odličan ubačaj Lovre Majera i sjajan udarac glavom Dejana Lovrena za novo veliko slavlje naše repreznetacije i odlazak na Final-four Lige nacije u lipnju iduće godine.

Velika pobjeda je u rukama – bravo Vatreni, kakva najava za SP koje nas čeka za dva mjeseca!

Hrvatska je tako natjecanje završila s 13 bodova, jednim više od Danske te će od 14. do 18. lipnja iduće godine igrati na Final Four turniru. Uz Hrvatsku tamo će nastupiti i Nizozemska, a za preostala dva mjesta se bore Mađarska i Italija, odnosno, Portugal i Španjolska.

Sve golove s Pratera pogledajte – ovdje!

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI