VATERPOLO REPREZENTACIJA OTPUTOVALA U MAĐARSKU: ‘Barakude’ spremne za Svjetsko prvenstvo!

foto HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ/ abu

Izabranici Ivice Tucka, članovi hrvatske muške vaterpolske reprezentacije su se nakon subotnjeg jutarnjeg treninga zaputili iz Zagreba u Mađarsku. Tamo se od 21. lipnja do 3. srpnja održava Svjetsko prvenstvo.

Prije nego što dođu u Debrecen, gdje se odigravaju utakmice u skupini B, naši reprezentativci će odraditi još dva treninga s reprezentacijom domaćina u Budimpešti.

Hrvatska će natjecanje na Svjetskom prvenstvu započeti 21. lipnja (19.30 sati) utakmicom protiv aktualnih olimpijskih doprvaka, reprezentacije Grčke. Dva dana poslije, 23. lipnja, (18.30 sati) “barakudama” je suparnik izabrana vrsta Njemačke, dok će grupni dio natjecanja završiti 25. lipnja (18 sati) utakmicom protiv Japanaca.

“Vjerujem da smo odradili sve što smo trebali u ovom kratkom vremenu. Naglasak je bio na tehničko-taktičkim detaljima i stvaranju potrebne kemije u reprezentaciji, kemije bez koje nema velikih rezultata”, rekao je Tucak uoči polaska prema Mađarskoj.

Dodao je kako je “vremena bilo malo, s obzirom da je okupljena jedna potpuno nova generacija reprezentativaca”.



“Imamo osmoricu igrača koji će debitirati na velikom natjecanju. Ipak, vjerujem da smo to uspjeli i u vikend okupljanjima, na kojima smo inzistirali kao nikada do sada, zbog želje da čim prije, brže i bolje formiramo tu kemiju i stvorimo pozitivno ozračje koje je potrebno za svaki veliki rezultat”, naglasio je izbornik.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI