VATERPOLISTI SE OSVRNULI NA PORAZ: ‘Teško se spavalo, vrtjeli smo po glavi detalje i što smo mogli bolje’

Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX

Hrvatski vaterpolski reprezentativci Andrija Bašić i Marko Bijač za HRT su progovorili o porazu protiv Španjolske u polufinalu Svjetskog prvenstva te su iznijeli svoja očekivanja ususret utakmici s Grčkom, protiv koje igraju za broncu.

“Teško se spavalo, vrtjeli smo po glavi detalje i što smo mogli bolji. No, već od jutros se pripremamo za Grčku, imat ćemo popodne taktički trening i video analizu te ćemo se pripremiti maksimalno. Ova utakmica je iza nas, nema smisla razbijati glavu, idemo dati sve od sebe u dvoboju za treće mjesto”, rekao je Bašić.

“Nismo znali koliki su naši dometi, ali kao svaki sportaš, mi smo išli na zlato bez obzira jesmo li favoriti. Razočarani smo što igramo za treće mjesto, umjesto za finale. Ipak, za jednu novu ekipu, tu je nas sedam, osam novih, mislim da je turnir dobro prošao. Imali smo i oscilacija, bilo je više dobrih trenutaka, znamo na čemu moramo raditi. Nadam se da ćemo ovaj dobar turnir okruniti s brončanom medaljom”, dodao je.

Hrvatska obrana će biti ključ u utakmici za brončano odličje, smatra hrvatski reprezentativac.

“S Grčkom smo počeli i završiti. Čeka nas energetski teška utakmica, ono što krasi nas i njih je ta obrana. Igraju s jako puno blokova, jako su disciplinirani, ali ključ će biti naša obrana. Moramo biti opasniji u napadu nego jučer i bit će sve dobro”, nastavio je.



Bijač je također priznao da su Španjolci jučer jednostavno bili bolji.

“Moramo biti iskreni da je Španjolska jučer bila bolja od nas i zasluženo ušla u to finale. Nismo igrali odgovora na njihovu agresivnu i pokretljivu obranu. Nećemo previše o toj utakmici, očekuje nas sutra najvažnija utakmica na turniru, ona koja odlučuje o medalji. Čeka nas Grčka, sjajna ekipa, i moramo usmjeriti naše misli na tu utakmicu. Moramo učiniti sve kako bi donijeli medalju u Hrvatsku”, rekao je.

Hrvatski vratar vjeruje da jedna pomlađena Hrvatska može do bronce.

“Grčka je sjajna reprezentacija, srebrni iz Tokija. Već smo i prije pričali o njima. Nema puno nepoznanica, a bit će bitna motivacija i želja za medaljom. Moramo ući agresivno, vjerujem da, ako budemo pravi, možemo ostvariti pobjedu”, zaključio je Bijač.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI