Varaždin razbio Istru u borbi za ostanak, Osijek prikovao Inter za dno ljestvice!

Varaždin je na domaćem terenu pred 2.000 gledatelja protiv Istre 1961 slavio sa 3-0. U prvom poluvremenu Istra je bila opasnija, a prva prigoda ukazala se u 18. minuti kada se Markus Pavić probio po desnom boku i oštro centrirao u peterac, a lopta je zamalo završila u mreži. Novu prigodu gosti su imali u 30. minuti, Ivan Delić je pucao s vrha 16-erca, ali trunku neprecizno.

Prvu pravu priliku Varaždin je pretvorio u pogodak. U 54. minuti Mamić je opalio s 20 metara, lopta se od bloka odbila do 23-godišnjeg Kolumbijca Jorgea Obregona, koji pogađa za 1-0. Varaždinski napadač Obregon briljirao je i u prošlom kolu protiv Hajduka, kada je Varaždin na Poljudu slavio s 3-2.

U završnici susreta još dva gola Varaždina. Iranac Mehdikhani je u 85. minuti poveo kontranapad, a Domagoj Drožđek je zatresao mrežu. Konačnih 3-0 postavio je Vinko Petković u sudačkoj nadoknadi (90+5). Sada igrači Samira Toplaka posljednjem Interu bježe sedam bodova i blizu u ostvarenja cilja, opstanka u Prvoj ligi.

“Očekivao sam da će doći do psihološkog pražnjenja nakon što smo na Poljudu dobili Hajduk. Prvih 15 minuta smo dobro igrali, a onda smo izgubili konce i Istra nam je dosta prijetila, ali na sreću niti jedan njihov udarac nije završio u mreži. Na poluvremenu smo se pregrupirali i drugih 45 minuta su moji igrači odradili vrhunski, kao prava natjecateljska ekipa, te su iskoristili svaku prigodu koja nam se ukazala. Ovo je velika pobjeda i velika zaliha bodova koju ne smijemo ispustiti”, rekao je Toplak i dodao: “Korona-pauza nam je pomogla, šest tjedana smo imali da napravimo igru i izbalansiramo momčad”, kazao je trener Varaždinaca nakon velike pobjede protiv Istre.

U sljedećem kolu u četvrtak Varaždin dočekuje posljednjeplasirani Inter iz Zaprešića, kojem bježe sedam bodova.



“Moramo se regenerirati. Dolazi nam ekipa koja više nema što izgubiti, a koja zna igrati. To je najopasnija situacija i mi tu utakmicu ne smijemo izgubiti”, kazao je Toplak.

Nogometaši Osijeka su protiv Intera slavili s 1-0, a pobjednički gol zabio je najbolji strijelac lige Mirko Marić u 68. minuti i to mu je 19. pogodak ove sezone. Inter je mogao izjednačiti u 73. minuti, ali Ivan Mamut pogađa vratnicu.

Osijek se je privremeno probio na drugo mjesto prvenstvene ljestvice prije današnjih susreta Lokomotiva-Hajduk i Slaven Belupo-Rijeka, dok je Inter devetim porazom u nizu ostao na dnu tablice.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI