UVJERLJIVA POBJEDA MANCHESTER CITYA Ruše rekorde lige kao na traci

Wikimedia Commons

Manchester Cityja je s uvjerljivih  4 :0 savladao Watford u utakmici 37. kola engleske Premier lige koja je odigrana jučer.

Dvostruki strijelac za Guardiolinu momčad bio je Raheem Sterling , a po jedan pogodak postigli su Foden (63) i Laporte (66). Došli su do brojke od 97 golova, 20 više od prvaka Liverpoola, a u posljednjem kolu protiv već otpisanog Norwicha mogu doći do čarobne granice od sto pogodaka u sezoni.

City je izjednačio i neke rekorde. U dvije ovosezonske utakmice Watford su pobijedili s ukupno 12:0 – upravo Hornetsi u prvom susretu bili su žrtve jedne od najuvjerljivih pobjeda u povijesti Premierlige (8:0)

Manchester City tako je ovom pobjedom 4:0 izjednačio rekord za najveću gol razliku u susretu dvaju protivnika u povijesti elitnog ranga engleskog nogometa. Dosad je jedini rekorder bio Arsenal s ukupnih 12:0 protiv Grimsbyja 1947./1948.

Također su, izjednačili i rekord Premierlige za najviše golova postignutih jednom protivniku u sezonu – 12 golova još su zabili Blackburn Nottingham Forestu 1995./96. i Tottenham Wiganu 2009./10.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI