UTAKMICA SEZONE ZA DVA GROGIRANA BOKSAČA: Osijek želi srušiti Hajduk, bijeli traže iskupljene za debakl

Foto: Cropix

U Gradskom vrtu Osijek i Hajduk, trećeplasirana i drugoplasirana ekipa prvenstva, igraju utakmicu četvrtfinala Hrvatskog kupa od 18.sati.

Obje momčadi nalaze se u velikoj krizi, Hajduk je za vikend doživio teški debakl izgubivši u najvećem hrvatskom derbiju 4:0 od Dinama a poraz je mogao biti i još teži. Hajduk je potpuno razočarao i razbjesnio svoje navijače.

Osijek je, pak, kod kuće izgubio 1:0 od Varaždina. Dvoboj protiv Osijeka za Hajduk je apostrofiran kao utakmica sezone. Treneru Ivanu Leki stoga nije lako.

“Jako bitna utakmica nas očekuje. U njoj si ili pobjednik ili gubitnik. Poslije nedjeljne utakmice dobro je da je nova utakmica brzo. Očekujemo dobru reakciju nakon svega što se dogodilo. Puno pričamo, ali to nema smisla jer imamo teren na kojem sve trebamo pokazati. Trebamo pokazati koliko nam je stalo i koju kvalitetu imamo, igrati hrabro i napraviti sve da pobijedimo”, rekao je uoči utakmice Hajdukov trener Ivan Leko uoči utakmice u Gradskom vrtu.

“Mi gledamo samo sebe. Možda nas je sva ta priča i napravila mekanima. Trebamo izaći na taj teren i napraviti sve da pobijedimo. Umjetnički dojam nije prebitan, pogotovo u trenutku u kakvom smo mi. Trebamo vratiti pobjednički gard koji smo imali i koji ovaj klub uvijek treba imati”, rekao je Leko pa zaključio:



“Kako će biti nama tako će biti i njima. Imali smo sada odličan teren u Maksimiru pa nama ništa dobro nije donijelo, a protivniku je. Nećemo tražiti isprike, nego hrabro ići naprijed i pokazati što sve imamo u sebi.”

U ništa manjim problemima nije i trener domaćih Rene Poms. Osijek je u posljednja četiri susreta osvojio samo jedan bod i zabio tek jedan pogodak

“Situacija nije kakvu smo željeli, svlačionica zna da trenutno zauzvrat ne dobivamo ono što ulažemo kroz treninge i vidim da je momčad ljuta zbog toga. Za mene je to pozitivan znak, mislim da puno dajemo i nedostaje malo sreće da se sve nadogradi. Kada se taj trenutak dogodi, a svi vjerujemo da hoće, stvari će biti onakve kakve želimo”, rekao je trener Osijeka Rene Poms.

Iako nema bolesnog Fiolića, ozlijeđenog Gržana i kartoniranog Miereza, odnosno u situaciji kada je Caktaš rekonvalescent nakon bolesti koja ga je sedam dana prikovala za krevet, Poms ima plan za utakmicu.

“Imamo naravno plan za utakmicu, ideju kako ostvariti pozitivan rezultat. Znamo da su kup utakmice posebne jer su eliminacijske, računa se samo prolaz, samo pobjednik ide u idući krug natjecanja i zbog toga moramo pružiti svoj maksimum. Drago mi je što dobivamo i pozitivne impulse od navijača, što će biti podrška u ovoj značajnoj utakmici. Želimo biti dominantni, želimo pobijediti i pokazati navijačima da zajedno možemo ostvariti prolaz”, rekao je Poms.

“Da budem iskren, nije mi važno kakav je Hajduk, Nisu u optimalnom stanju, ali to može biti opasno jer ne znamo što možemo točno očekivati. Važnije mi je kako se osjeća moja momčad jer to je jedino na što mogu utjecati”, zaključio je Poms osvrnuvši se na Hajduk.

A kako bi motivirala momčad, Kohorta je poslala poruku svim navijačima Osijeka:

“Nakon bolnih poraza protiv Varaždina u nedjelju i protiv Istre u Puli, čeka nas derbi u Kupu s Hajdukom u srijedu. Naša je obaveza biti vjetar u leđa našim dečkima na terenu, naš je zadatak napuniti stadion i gromoglasnom pjesmom biti podrška igračima svih 90 ili više minuta!

Obranit ćemo čast Osijeka! Idemo u ovim teškim trenucima biti podrška voljenom nam klubu. Idemo pokazati zajedništvo, idemo pokazati koliko ovaj grad i Slavonija vole NK Osijek! Bili smo tu kada smo se borili za opstanak, bit ćemo i sada. Čeka nas najvažnija utakmica u sezoni i zato moramo napuniti Gradski vrt, Gradski vrt je to zaslužio, mi smo to zaslužili! S obzirom na to da je Kup, termin utakmice ne može biti bolji, zato nema opravdanja!

Budi se grade, budi se Slavonijo, Osijek te treba!! Sutra (utorak) u 18:30 je okupljanje na platou ispred istočne tribine kod ulaza G3, idemo na trening dečke podržati i nabrijati ih za srijedu! Naš klub danas slavi svoj 76. rođendan, a mi ćemo ga proslaviti u srijedu na istoku na naš način”, objavila je Kohorta, koja je došla na Gradski vrt pružiti podršku igračima na zadnjem treningu.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI