UTAKMICA ODLUKE: Hrvatska blizu fantastičnog uspjeha, idemo po polufinale!

Poslije četiri pobjede i jednog poraza u dosadašnjem tijeku Europskog prvenstva za rukometašice u Danskoj, hrvatska reprezentacija korak je do sjajnog dosega, ulaska u polufinale na natjecanju na koje su naše igračice otišle bez velikih očekivanja.

Srećom, očekivanja i nade promijenili su se s uspjesima u prve četiri utakmice, protiv Mađarica, Nizozemki, Srpkinja i Rumunjki, a nakon što su u subotu jače bile moćne Norvežanke, Hrvatska je poslije tri dana u kojima nije igrala sada spremna za borbu za polufinale u kojoj čekaju Njemice.

Utakmica koja odlučuje o polufinalisticama počinje u 18:15 sati, a hrvatski ljubitelji i ljubiteljice sporta moći će je pratiti u televizijskom prijenosu na TV Planet Sport 1.

Što će tražiti ekipa predvođena izbornikom Nenadom Šoštarićem? Znamo da nas do velikog polufinala sigurno vode neriješen rezultat i pobjeda, a mogao bi voditi i minimalni poraz, s jedan razlike, u slučaju da u ranijoj utakmici naše skupine koja počinje u 16 sati Nizozemska svlada Rumunjsku.

Dok počne svoj susret s Njemicama, Hrvatska će već znati kakva je točno situacija, ali kako god ispadne, razmišljat ćemo ponajprije o izdanju u kojem treba biti protiv njemačke ekipe koju su naše igračice dobro upoznale u prošloj godini. Protiv Njemačke su igrale četiri puta, uz dva remija i dva poraza u tim susretima, nadajmo se da je sada došlo vrijeme i za prvu pobjedu!



‘Ja to zovem četvrtfinale, utakmica koja može donijeti polufinale, koja može donijeti još neke stvari o kojima sad neću govoriti. Ne opterećujemo ni sebe ni cure s tim. Cure su svjesne što su postigle, ali i što sve nosi ova utakmica’, najavio je izbornik Nenad Šoštarić opisujući što čeka Hrvatsku.

‘Ispred nas je zadnja utakmica u drugom krugu. Trebamo dati maksimum od sebe, pobijediti. Počele smo se pripremati, analiziramo ih, mislim da će nam obrana biti vrlo važna, i u napadu se moramo kretati. Imaju jako visoku obranu gdje ćemo morati napadati prostor i stvarati situacije za vanjske igračice i za nas pivote, ali mislim da je obrana presudna’, rekla je Ana Debelić uoči utakmice odluke.

Idemo, Hrvatska!

Facebook Comments

Loading...
DIJELI