UTAKMICA LJEPOTICA: Rijeka povela, Osijek preokrenuo, naposljetku Rijeka okrenula na 3-2

26.10.2016., Zagreb, SC Rudes - Osmina finala hrvatskog nogometnog kupa, NK Rudes - HNK Rijeka.

Uzbudljiva utakmica, s puno preokreta, nizom sjajnih poteza i korektnim ponašanjem bila je prava reklama za nogomet, to u svakom izvještaju s ove utakmica mora stajati.

U sjajnoj utakmici, možda i najljepšoj u dosadašnjem dijelu prvenstva, Rijeka je u gostima pobijedila Osijek s 3-2 (1-2). Uzbudljiva utakmica, s puno preokreta, nizom sjajnih poteza i korektnim ponašanjem bila je prava reklama za nogomet, to u svakom izvještaju s ove utakmica mora stajati.
Rijeka je povela zarano, u 18. minuti je zabio Gavranović nakon sjajne akcije koju je začeo Andrijašević, a nastavio Vešović. sjanom asistencijom. Osijek je u tim trenucima djelovao izgubljeno, Rijeka je stvorila nekoliko prigoda i sve ih promašila. I jedan jedini napad Osijeka bio je u spješan, u 23. minuti nakon brzog protuudara zabio je Lopa. Sad se Rijeka, pak, posve zbunila i u 30. minuti Osijek je poveo golom Ejupija.
Osijek je napravio preokret vrijedan poštovanja.
U nastavku je Rijeka krenula još žustrije nego na početku utakmice. A posve se razigrao Franko Andrijašević. On je glavom u 56. minuti zabio ua 2-2, kasnije je imao još dvije dobre situacije koje nije realizirao. Da bi pet minuta prije kraja utakmice jedan prodor završio sjajnim prizmenim udarcem za konačnih i bitnih 3-2 Rijeke. Ponavljamo, u jako dobroj utakmici.
Rijeka je sačuvala šest bodova prednosti u odnosu na drugi Dinamo, koji je u subotu na svom terenu svladao Slaven Belupo sa 1-0. Rijeka sada ima 55, a Dinamo 49 bodova. Osijek je treći sa 38 bodova…

Facebook Comments

Loading...
DIJELI