USPJELI SMO! Autogol ruskog reprezentativca poslao Vatrene na Svjetsko prvenstvo

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Hrvatska je u odlučujućoj utakmici za odlazak na Svjetsko prvenstvo s 1:0 svladala Rusiju i izborila je odlazak u Katar! Momčad Zlatka Dalića je na ispunjenom i raspjevanom Poljudu osigurala slavlje autogolom Fedora Kudrjašova u 81. minuti.

Vatreni su time prestigli Ruse na vrhu kvalifikacijske skupine H i osigurali su nastup na novom SP-u, koje će početi u studenom sljedeće godine. Bila je to predstava u kojoj je Hrvatska dominirala, a nagrada je stigla u završnici susreta.

Jedini gol pao je nakon što je Borna Sosa poslao centaršut s lijeve strane, a nakon što je lopta u zraku prošla niz igrača u kaznenom prostoru, stigla je do Kudrjašova koji iz blizine nije uspio reagirati drugačije nego da pošalje loptu u mrežu svoje momčadi.

Hrvatska je bila spremna za utakmicu godine. Bila je to utakmica vrijedna na desetke milijuna kuna, možda i stotine, ako se gleda generalno što marketinški znači plasman na Svjetsko prvenstvo. Idemo Hrvatska!

Izbornik je napravio nekoliko promjena. Dugo je dvojio hoće li Lovrena ubaciti u sastav, a dvojio je i oko Vlašića. Na kraju je Majer završio na klupi, ali i Duje Ćaleta Car.



Hrvatska je četiri puta na velika natjecanja odlazila iz Zagreba, u dva navrata iz Ljubljane, po jednom iz Kijeva, Skoplja, Ta’Qalija i Rijeke, na kraju četrnaestog kvalifikacijskog ciklusa otkako postoji naša reprezentacija odluka prvi put pada u Splitu! Poljud bitniju utakmicu Vatrenih nije imao…

Zanimljivo, svi su međusobni službeni dvoboji završili neodlučeno, ali svaki put smo rezultatom protiv Rusa bili zadovoljni. Ne samo u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva, kad je Hrvatska na jedanaesterce otišla dalje, nego i u kvalifikacijskim ogledima jer Rusi su redovno bili ekipa protiv koje smo postigli točno što nam je u tom času trebalo.

Peti put u povijesti Vatreni imaju meč-loptu za izravan plasman na završni turnir na svojem terenu. Bez doigravanja i dodatnih tortura.

Naravno, Rusi su ponosni patrioti. Fizički su nedvojbeno spremni i moćni, jaki u duelima. Neće se žuriti, ali sasvim sigurno niti samo braniti. Kad sijevnu, znaju biti opaki. Imali su puno sreće u ovom kvalifikacijskom ciklusu, pitanje je hoće li ih pratiti do kraja ili su dobili dosta.

Navijači su spremni potrošiti glasnice, ali i ostati strpljivi, vjerujemo da su Vatreni sposobni svladati Ruse, međutim, ovo je izazov u kojem treba biti pametan. Dalićevi izabranici od prve minute moraju dati do znanja da su oni gazde u Splitu, piše Dnevno.hr.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI