USKORO POČINJE ŠAHOVSKA OLIMPIJADA: Hrvatska izlazi u najjačem sastavu!

Međunarodna šahovska federacija (FIDE) najavila je novo veliko natjecanje – Internetsku olimpijadu u ubrzanom šahu, koja će se održati od 22. srpnja do 30. kolovoza ove godine.

Za natjecanje su se prijavile 163 reprezentacije, koje su u skladu sa svojim prosječnim rejtingom, plasmanom na posljednjoj Olimpijadi u Batumiju 2018. godine i kontinentalnoj ranglisti raspoređene u 5 divizija. Svaka reprezentacija je u mješovitom sastavu od šest igrača, s najmanje tri igračice (dvije seniorke i jednom juniorkom) i jednim juniorom, a može imati do 6 pričuva. Reprezentacija Hrvatske raspoređena je u Diviziju 2, a nastupit će u sastavu: Ivan Šarić, Marin Bosiočić, Borka Frančišković, Mirjana Medić, Leon Livaić i Ena Cvitan, s pričuvama Antom Brkićem, Alojzijem Jankovićem i Tihanom Iveković. Tempo igre bit će 15 minuta za cijelu partiju uz dodatak od 5 sekundi nakon svakog odigranog poteza.

Olimpijsko natjecanje bit će organizirano u dvije faze – Divizijskoj fazi i eliminacijskom doigravanju 12 najuspješnijih selekcija. Natjecanje počinje u najnižoj divizijskoj bazi 22. srpnja i nakon tri dana sa po 3 kola saznat ćemo kojih će 15 reprezentacija nastaviti natjecanje u Diviziji 4, zajedno sa 35 nominiranih selekcija. Te će ekipe biti raspoređene u pet skupina iz kojih će nakon tri dana sa po 3 kola po tri najuspješnije izboriti plasman u Diviziju 3. Na isti način provesti će se natjecanje u Diviziji 3, pa u Diviziji 2 i Najboljoj Diviziji, nakon čega od 27. do 30. kolovoza slijedi eliminacijsko doigravanje za naslov prvaka. Eliminacije će se provesti kroz dva meča, a u slučaju neodlučenog rezultata igrat će se jedna odlučujuća partija s vremenskim hendikepom (5 prema 4 minute).

Facebook Comments

Loading...
DIJELI