UOPĆE NIJE LOŠE ŽIVJETI NA DUG: Pa kad vam zatreba novac ucijenite čitav svijet Superligom

Svote su toliko nestvarne da nam se stvarno čini da živimo u nestvarnom svijetu.

Sjećate se priče oko Superlige, predsjednika Reala Florentina Pereza, golemim novcima?

Koja se raspršila kao mjehur od sapunice nakon što su od nje najprije odustali engleski klubovi, potom i ostali, a samo su španjolski, Real i Barcelona čvrsto ostali pri svom stavu.

Od Superlige neće biti ništa, recentni predsjednik Uefe, Slovenac Aleksandar Čeferin dobio je tu bitku, malo je promijenio način europskih natjecanja, klubovima dao mrvice, a Superliga je bila zamišljena da neki od najvećih, najjači, da li i najbogatijih europskih klubova, počnu zarađivati više.

Jer, kada se sve pomno izanalizira, većina sudionika te Superlige su klubovi koji grcaju u enormnim dugovima.



Idejni začetnik Superlige je predsjednik Real Madrida Florentino Perez. On je priznao da bi se kreiranjem ovog natjecanja klubovi izvukli iz financijske krize.

Pa su počeli curiti podaci… Tottenhamov dug iznosi 1.28 milijardi eura, dok je Barcelonin nešto manji i blizu je cifre od 1.2 milijarde eura. I ostale klubovi su puni dugova, a oni koji najviše insistiraju na pokretanju Superlige su Real Madrid i Juventus.

A Real Madrid duguje preko 750 milijuna eura, a navodno je dug talijanskog velikana čak dostigao iznos od 850 milijuna eura. Ukupan dug svih 12 klubova koji su potpisali sporazum o kreiranju Superlige iznosi 8.6 milijardi eura.

Super liga bila bi zapravo dužnička liga…

Jasno je da bi novac iz Super lige pomogao ovim klubovima da se izvuku iz golemih dugova koje su stvorili prethodnih godina ludim trošenjem novca…

Dobro, Super lige nema i neće je biti. A ponašanje, primjerice, Reala, predsjednika Pereza je isto.

Kako to? Kako to?

Još prije nekoliko godina kada je Španjolska bačena na tlo zbog velike recesije i krize, njemačka kancelarka Angela Merkel je rekla:

“Dobro, velite da možemo i moramo pomoći Španjolskoj. I to je u redu. Ali, gdje igraju najplaćeniji sportaši, nogometaši današnjice? Messi i Ronaldo! U Španjolskoj. Pa, kako to moramo pomagati onima koji najbolje plaćaju, tu nešto nije u redu”.

Njemačka kancelarka davno je detektirala problem. Problem koji se nastavlja. Jer, ako je Real i danas sa svojih 750 milijuna eura duga voljan platiti za nekog igrača 175 ili 100 milijuna eura, kako se već priča koliko bi mogli koštati Mbappé i Halland, onda se ništa promijenilo nije.

Danas priča izgleda ovako. Ambiciozna želja predsjednika Real Madrida Florentina Pereza je da u sezoni 2022/2023 u napadu ima dvojicu sjajnih napadača, Kyliana Mbappéa (22) i Erlinga Haalanda (21) koji bi dominirali europskim nogometom sljedećih nekoliko godina.

No, Perez je još nestrpljiviji. On želi vidjeti Mbappéa u Realu već ovog ljeta te na raspolaganju ima dvije stotine milijuna eura, opet na dug, za pojačanja. Mbappé je trenutno prioritet, on također želi u Madrid, a procjenjuje se da bi ga PSG prodao za 175 milijuna eura. Potom bi Madriđani sljedećeg ljeta krenuli po Haalanda, koji bi ih koštao stotinjak milijuna eura.

Uvijek ima taj – ali. Ali, sve se stubokom mijenja ako Mbappé do kraja kolovoz ne dođe u Real. Tada bi Haaland postao prioritet.

Vidite, uopće nije loše živjeti na dug. Ako vam netko želi posuditi novce! Pa kad ne možete vratiti dugove ucijenite cijeli svijet. Superligom.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI