UMALO SE DOGODILO VELIKO IZNENAĐENJE: U Zagreb stiže bivši Dinamova igrač, prvak Gibraltara ipak ostao kratak

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Hrvatski nogometni prvak Dinamo doznao je ime suparnika u 2. pretkolu Lige prvaka, bit će to makedonski Shkupi.

Kao što se i očekivalo Dinamo će u europski put ove sezone otvoriti protiv makedonskog prvaka Shkupija, no gibraltarski prvak Lincoln Red Imps je bio na korak do senzacije.

Makedonski sastav, kojeg vodi bivši igrač zagrebačkog Dinama i trener druge momčadi “modrih”, Goce Sedloski je u uzvratnom susretu 1. pretkola izgubio na gostovanju kod Lincoln Red Impsa sa 0-2, no Shkupi je u prvom susretu pred svojim navijača slavio sa 3-0 i ukupnim rezultatom 3-2 ide dalje.

Lincoln Red Imps je poveo u 32. minuti golom Juana Pene, a na 2-0 je povisio Lee Casciaro u 69. minuti. Prvaku Gibraltara je trebao još jedan gol kako bi barem izborio produžetak, no gosti su se uspjeli obraniti.

Dinamo će u prvoj utakmici 2. pretkola 19. srpnja biti domaćin, a uzvrat je sedam dana kasnije.



Hrvatski prvak će u svim pretkolima svih europskih natjecanja biti nositelj, što “Modrima” bitno olakšava put preko skupini Lige prvaka.

Izbori li Dinamo 3. pretkolo Lige prvaka imat će osigurano najmanje natjecanje po skupinama Konferencijske lige, dok mu ulazak u play-off Lige prvaka znači najmanje ulazak u skupinu Europa lige.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI