U KOŠARKAŠKU KUĆU SLAVNIH UVEST ĆE GA NAJBOLJI KOŠARKAŠ SVIH VREMENA: Kukoč je konačno dočekao dan koji je dugo priželjkivao

dnevno.hr

U svibnju ove godine napokon je objavljena informacija kako će hrvatski košarkaš Toni Kukoč ući u Košarkašku kuću slavnih.

Ceremonija će se održati 11. rujna, a poznato je i tko će uvesti Kukoča u Kuću slavnih.

Velika čast, koja se predugo odgađala, za Tonija Kukoča postala je sada još slađa i ljepša.

U Kuću slavnih uvest će ga po mnogima najbolji košarkaš u povijesti Michael Jordan, a društvo će mu praviti i Jerry Reinsdorf, dugogodišnji vlasnik Chicago Bullsa u kojima je Toni proveo najbolje dane NBA karijere.

Još je veća čast kada se zna koliko su Jordan i Pippen bili protiv Kukočevog dovođenja u Bullse. Ruku na srce, kasnije su priznali kako su to radili zbog tadašnjeg GM-a Jerryja Krausea s kojim nisu bili u dobrim odnosima.



Toni Kukoč postat će tako peti Hrvat u Košarkaškoj kući slavnih, a prije njega primljeni su Krešimir Ćosić 1996., Dražen Petrović 2002., Mirko Novosel 2007. i Dino Rađa 2008. godine.

Uz Kukoča, ove godine će u Kuću slavnih ući i Chris Webber, Paul Pierce i Chris Bosh.

Toni Kukoč je u karijeri u tri navrata bio prvak NBA lige igrajući za Chicago Bullse, a 1996. bio je proglašen i za najboljeg šestog igrača lige. S Jugoplastikom je bio tri puta prvak Europe. Jedini je igrač uz legendarnog Grka Vassilisa Spanoulisa koji je osvajao nagradu za MVP-a Euroligaškog final-foura u tri navrata.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI