U DVOBOJU LIDERA VIŠE NERVOZE I ŽESTINE NEGO KVALITETE! Rijeka remijem protiv Osijeka ostala na čelu HNL-a

Foto: Nel Pavletic/Pixsell

Rijeka i Osijek odigrali su u zaostaloj utakmici 14.kola Prve HNL na Rujevici susret bez pogodaka 0:0. Remijem je Rijeka ostala ostala na čelu ljestvice HNL-a.

Utakmica je bila vrlo ratnička i ne previše kvalitetna, puno je posla imao šibenski glavni sudac Dario Kulušić.  Prvo poluvrijeme proteklo je u igri visokog intenziteta no nije bio puno izrazitih prilika. Najbolji strijelac hrvatskog prvenstva Josip Drmić zaprijetio je gostujućem vrataru Malenici koji je njegov udarac iz okreta u 27. minuti uspio obraniti.

Osijek je veliku priliku imao u 32. minuti, kad se Ramon Mierez sjurio prema vratima, oslobodio se svog čuvara i odlučio pucati s ruba kaznenog prostora ali je njegov loš  pokušaj domaći vratar Nediljko Labrović bez poteškoća obranio.

No ono čega je bilo više je bilo grubih startova i nervoze pa je sudac Kulušić morao podijeliti čak pet žutih kartona.

U 17. minuti igrači obje momčadi krenuli su u grupno naguravanje. Svemu je prethodio Drmićev prekršaj nad Bočkajem.U drugom poluvremenu su vratari ostali bez posla, iako je bilo nekoliko obećavajućih situacija.



Riječani su najbliže pogotku bili u 73. minuti, kad je Slovenac Adam Gnezda Čerin pucao s ruba kaznenog prostora, a lopta je prohujala pokraj lijevog gornjeg kuta osječkih vrata.

Osječani su imali dvije prilike unutar 85. minute. Prvo je Fiolić ušao s desne strane u kazneni prostor i pucao snažno, ali je na vrijeme u blok ušao Smolčić. Nakon udarca iz kuta Škorić je glavom vratio loptu na peterac, gdje je usamljen u skoku bio Bralić, ali je njegov udarac bio neprecizan.

Rijeka je ostala na vrhu ljestvice sa 37 bodova, jednim više od Osijeka. Hajduk je treći sa 33 boda i utakmicom manje od vodećeg dvojca, dok je Dinamo četvrti sa 31 bodom i dvije utakmice manje.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI