U DINAMU SU UOČI UZVRATA NA CIPRU SRETNI I ZABRINUTI: Ozlijeđena su dva igrača, Krznar otkrio kako stoje stvari

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

U prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu prvaka Dinamo je na Maksimiru s 2:0 pobijedio ciparsku Omoniju, a iako je dobar rezultat donio veselje, bilo je razloga i za brigu.

Tjedan prije uzvrata na Cipru, gdje će Dinamo tražiti prolazak dalje, zagrebački dvoboj su prijevremeno završili kapetan Arijan Ademi i Luka Ivanušec.

Pretrpjeli su ozljede i nisu mogli nastaviti utakmicu, Ademi s izlaskom već u prvom poluvremenu, u 42. minuti, a Ivanušec u 63. minuti.

Situaciju s ozlijeđenima je nakon pobjede približio trener Damir Krznar. Objavio je jednu dobru i jednu lošu vijest.

“Ivanušec je u redu, dok stanje s Ademijem na prvi pogled ne izgleda dobro, ali nešto više ćemo moći reći nakon pregleda”, rekao je Krznar, a prenosi Dinamova službena stranica.



U Ademijevom slučaju, riječ je o boli u kvadricepsu, a sam nije mogao razaznati je li do toga došlo zbog udarca ili je mišić jednostavno popustio zbog napora. Ivanušec je, pak, morao izaći poslije jakog udarca u prsa zbog kojeg je ostao bez zraka, ali uspio se oporaviti, približio je Dinamov trener.

Opisujući kako je izgledao put do pobjede na domaćem terenu, Krznar je kazao da su imali rješenje za čvrstih i dobro organiziranih 4-4-2 protivničke momčadi u fazi obrane. Dinamov trener dodao je kako je u prvom planu bilo da momčad ostane strpljiva, a to su i imali.

Način kako se Omonia branila nije bila iznenađenje za Dinamo, no malo drugačija situacija zbivala se dok je ciparska momčad imala loptu. Krznar je istaknuo da se protivnička ‘špica’ vraćala pa su gosti praktički igrali s dvije ‘polušpice’, što je predstavljalo manji problem prije nego su Plavi pronašli rješenje za tu varijantu gostiju. Nakon toga, otvarale su se prilike i za lakši ulazak njegove momčadi u završnicu, istaknuo je Dinamov trener.

Nakon pobjede nad Cipranima u Zagrebu, Krznar se dotaknuo i uvjeta koji će idućeg utorka dočekati Plave u mjestu Strovolos u Okrugu Nikozije. Najavljuju se velika vrućina i vlaga tijekom utakmice koja će početi u 18 sati po lokalnom vremenu, a kao i kada je pričao o toj temi u najavi susreta na Maksimiru, Dinamov trener ne želi da se to potencira.

“Kako je nama, tako je i njima, bez obzira na to što su oni malo više prilagođeni na takve uvjete. Ako idemo takvom analogijom, mogli bismo reći kako je Valur s islandskih 20 došao na naših 30 stupnjeva, a onda je valjda trebalo biti 10:0 za nas. Ako ćemo gledati tako, Valur je trebao puzati, a ne trčati”, zaključio je Krznar, prisjećajući se susreta s islandskim protivnikom u prvom kolu ovosezonskih kvalifikacija.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI