TUŽNI OPROŠTAJ NA MIROGOJU: Zlatka Saračevića ispratili obitelj i prijatelji, nitko nije skrivao tugu

Photo: Davorin Visnjic/PIXSELL

Zlatko Saračević, legenda hrvatskog rukometa te trener ŽRK Podravka Vegete preminuo je prije četiri dana nakon što mu je pozlilo poslije utakmice njegove Podravke i Lokomotive. Njegova ekipa je pobijedila u velikom derbiju te napravila velik korak prema novom naslovu prvakinja, no Saračeviću je nažalost nakon slavlja naglo pozlilo.

Na žalost cijele hrvatske javnosti, njegove obitelji i prijatelja, Zlatka liječnici nisu uspjeli spasiti. Cijela se rukometna javnost još uvijek oprašta od dobrog duha hrvatskog rukometa. Danas je na zagrebačkom Mirogoju u Aleji velikana i pokopan i ispraćen na vječni počinak. Ispratili su ga njegova obitelj, prijatelji te neutješne igračice Podravke.

Zlatko Saračević je preminuo u 60. godini života, a uzrok smrti bilo je zatajenje srca.

Suze i tugu danas na Mirogoju nitko nije mogao skriti. Ispred grada Zagreba posljednje zbogom su došli iskazaati gradonačelnik Milan Bandić te pročelnik za obrazovanje Ivica Lovrić.

Uz Saračev lijes su njegovi suigrači i članovi prve zlatne olimpijske rukometne generacije iz Atlante 1996. godine – Bruno Gudelj, Pako Ćavar, Alvaro Načinović, Valter Matošević i brojni drugi. U ime svih igrača te generacije dirljivi govor održao je Zoran Mikulić, njegov konkurent na desnom vanjskom na tim povijesnim igrama za hrvatski sport u Atlanti.



 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI