TUŽNA VIJEST IZ SPLITA: Napustila nas je legenda borilačkog sporta Branko Cikatić

Foto: Cropix

Umro je Branko Cikatić, jedan od najvećih u povijesti, legenda i uzor mnogima te jedna od legendi hrvatskog sporta. Tužnu vijest potvrdio je Predsjednik Saveza tajlandskog boksa Mario Franić koji je dugi niz godina bio njegov prijatelj i suborac.

Branko Cikatić dugo se borio s teškom bolešću, koja je eskalirala u srpnju 2018., kad je legenda borilačkih sportova primljena na hitni odjel splitske bolnice zbog bolova u potkoljenicama, u kojima su mu se od udaraca tijekom karijere stvorili trombovi (krvni ugrušci op.p). Branko je liječen na odjelu za kardiologiju, no na žalost, jedan tromb mu je kroz krvotok došao u pluća i prouzročio plućnu emboliju.

Puna tri mjeseca od svibnja do kolovoza prošle godine, bio je u teškom stanju u splitskoj bolnici. Potom je dva mjeseca proveo u kninskoj bolnici, a nakon toga liječio se i u Zagrebu. U svemu tome pomogli su brojni sportaši prije svih aktualni predsjednik košarkaškog Saveza Stojko Vranković i Brankova obitelj, a kćerka hrvatskog Tigra uputila je javni apel za pomoć. Krajem prošle godine je u nešto boljem stanju stigao kući u Solin, gdje je obitelj vodila brigu o njemu.

Nažalost iz Splita je stigla najtužnija moguća vijest, zauvijek nas je napustio Hrvatski Tigar Branko Cikatić

Počivao u miru Božjem.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI