TRENER JU JE OSTAVIO NA CJEDILO: Pobjednica iz Rija nije ušla u finale bacanja koplja u Tokiju

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Senzacija igara iz Rija nije uspjela u Tokiju. Sara Kolak nije bila uspješna u kvalifikacijama bacanja koplja u Tokiju.

Olimpijska pobjednica iz Rio de Janeira u prvoj je kvalifikacijskoj skupini ostala bez rezultata, s tri neispravna hica.

U prvom je pokušaju njezino koplje letjelo toliko kratko da je Sara odmah odlučila prestupiti, a ista se priča ponovila i u drugoj seriji. Palo je koplje na otprilike 55 metra, ali ponovno Ludbrežanka nije htjela da se to mjeri. U trećem je pokušaju prestupila u zaletu, ali ionako je koplje opet palo ispod 55 metara.


Sve što joj je događalo ove godine, očito je ostavilo velikog traga na Saru. Njezin trener Andreas Thorkildsen odlučio je da neće putovati u Tokio, navodno zbog straha od koronavirusa.

Osim toga, pustio ju je i da završne pripreme za Igre odrađuje sama i sve to nije moglo proći bez posljedica.Imala je Sara samo jedan nastup ove sezone uoči Tokija, na mitingu Continental Toura u Ostravi završila je na trećem mjestu sa skromnih 60,04 metara.

Povukla se nakon toga na treninge, nadajući se da će pronaći formu do Olimpijskih igara i da će u konačnici uspjeti odraditi dobar posao u Japanu. Pomagali su joj posljednjih dana koliko su mogli Edis Elkasević i Marko Mastelić, treneri Sandre Perković i Filipa Mihaljevića. Mastelić je bio uz nju i u kvalifikacijama, ali sve to nije bilo dovoljno za uspjeh.

Šteta, u Tokiju nije išlo. No, ima tek 26 godina, ima vremena. Nekoga je “korona” pogurala do medalje, no nekom je sve uzela, a čini se da je Kolak u toj kategoriji…

Facebook Comments

Loading...
DIJELI