TRANSFER KOJI JE DIGAO NOGOMETNU BURU! Hajduk nije zaboravio žestoke optužbe: Traže 100.000 kuna od Brkljačina oca

Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX

Prelazak Hajdukova dragulja Marka Brkljače na ljeto po isteku ugovora s Majstorom  s mora u redove najvećeg rivala Dinama protekao je u ružnoj i naelektriziranoj atmosferi  na relaciji klub – Brkljačin otac.

Nakon prelaska Marka iz Hajduka u Dinamo, Oliver Brkljača organizirao je naime početkom srpnja pressicu, kako bi objasnio razloge prelaska njegovog sina u redove najvećeg konkurenta Bilih. Iznio je poprilično teške optužbe na račun kluba.

Brkljača je na tiskovnoj konferenciji spominjao da je Marko dobio stipendijski ugovor od 7500 kuna, pa je novinare filovao i drugim brojkama iz poslovnog odnosa, sve do cifre od 60.000 eura za zadnju godinu dana sinova budućega nesuđenog ugovora. Hajduk smatra da je to poslovna tajna i Brkljačinim istupom tu tajnu smatra prekršenom, pogotovo što bi to klubu moglo otežati pregovore i s drugim igračima u budućnosti.

Hajduk nije poslije sjedio prekriženih ruku već je odaslao priopćenje i Brkljačine je izjave nazvao degutantnima, bez ikakve veze s istinom.

Sada je Hajduk otišao i korak dalje te je krajem srpnja na Općinskom sudu u Splitu preko odvjetničkog društva “Primorac i partneri” podnio tužbu protiv Olivera Brkljače, u kojoj od njega potražuje sto tisuća kuna s osnova naknade neimovinske štete zbog povrede prava osobnosti te zatezne kamate i objavu presude na stranicama portala kojima je dao izjave, donosi Slobodna Dalmacija.

 

Hajduk smatra u tužbi te izjave autoriziranima, jer su date na javnom mjestu i nikad nisu demantirane, pa ne tuži novinare tih portala za naknadu štete, nego samo Brkljaču.

Osim što u tužbi navodi da je Brkljača iznio niz neistinitih činjenica vezanih za šikaniranje njegovih maloljetnih sinova Marka i mlađeg Luke, nakon što stariji sin nije htio potpisati profesionalni ugovor s Hajdukom, novinarima je iznio i detalje poslovnih pregovora između Hajduka i njega dok su dogovarali nastavak suradnje, a koji predstavljaju poslovnu tajnu koju uređuje Zakon o obaveznim odnosima. U tom Zakonu je jasno propisano da obje strane, ako to nije prethodno uzajmno dogovoreno, ne smiju trećim osobama učiniti dostupnim povjerljive obavijesti iz pregovora, a pogotovo ih ne smije koristiti za svoje interese.“Oni su željeli posvađati mene i Markovog menadžera i tražili da ja pređem kod tog vanjskog suradnika. Ja bi se vjerojatno s njihovim vanjskim suradnikom dogovorio odmah, ali ja s njim nisam želio imati posla. Jer oni u Hajduku ne rade sa svim menadžerima, nego samo s dvojicom-trojicom, a na pregovore me nisu zvali od srpnja do Božića”, aludirao je time na Tomislava Ercega, koji je te tvrdnje opovrgnuo.

Oliver Brkljača je nakon Nikoličiusove izjave da ima nerealne zahtjeve izjavio kako je Hajduk javno otpisao Marka koji je u klupskom restoranu sjedio sam i nitko nije smio sjediti s njim i nadodao da mlađeg sina Luku mi nisu htjeli voditi na turnir u Vukovar jer su njegovom treneru iz uprave tako naredili

“Plakao je ko kišna godina. Ti ljudi su zvijeri, slobodno to napišite”, rekao je tada Oliver Brkljača u izjavama za medije.

Predmet je na Općinskom sudu u Splitu zadužila sutkinja Sanda Petričić. Od podnošenja tužbe je proteklo nešto više od dva mjeseca, a tuženik Oliver Brkljača može ali i ne mora dati na nju dati odgovor. Kad sud dobije odgovor na tužbu slijedi sudski postupak, a ako Brkljačina strana ne napiše odgovor na tužbu, sud može donijeti presudu i zbog ogluhe i tužbeni zahtjev Hajduka prihvatiti u cijelosti.

“Meni je ovo prvi glas da je Hajduk podnio tužbu protiv mene i za taj iznos! Nitko me o tome nije obavijestio, pa nisam ni upoznat s detaljima tužbe. Kad ona dođe do mene, očitovat ću se o njoj. I dalje odgovorno tvrdim da je sve što sam rekao na toj tiskovnoj konferenciji u Zagrebu od riječi do riječi točno. Toliko od mene” komentirao je vijest da je Hajduk protiv njega podignuo tužbu.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI