TRAGIČNA VIJEST: Preminula je legendarna hrvatska košarkašica

Tragične vijesti danas su došle iz Splita gdje je Žana Lelas, jedna od najuspješnijih hrvatskih košarkašica u povijesti, tragično okončala svoj život.

Žana Lelas, hrvatska košarkašica, osvajačica srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Seulu 1988. godine.

Nastupajući za ŽKK Croatiu, 1995. je bila treći strijelac sezone u Kupu Lilliane Ronchetti, s prosjekom od 20,9 poena po utakmici.

Vodila je Košarkašku akademiju Žana Lelas, koja je postala jedan od najboljih ženskih košarkaških kolektiva u Hrvatskoj posljednjih godina. Klub je osnovan u srpnju 2016. godine.

U akademiji joj je pomagao i suprug Vjekoslav Lokica, inače nogometni trener.Ako u bilo kojem trenutku osjećate da ste na rubu i da je bol prevelika, odmah potražite pomoć. Nazovite bilo koju blisku osobu, recite to profesoru ili nazovite Centar za krizna stanja i prevenciju suicida u Zagrebu. Na telefonskom broju 01 2421 603 dostupni su 24 sata dnevno.

Također se možete javiti u najbližu bolnicu gdje će vam biti pružena hitna psihijatrijska pomoć (koja ne znači nužno ostanak na bolničkom liječenju). I upamtite, traženje pomoći nije znak slabosti; to je znak hrabrosti i želje za promjenom.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI