TRADICIONALNI RIVALITET VATRENIH I ORLOVA: Savo Milošević: ‘Očekujem da i Hrvatska i Srbija prođu grupu za Svjetsko prvenstvo’

Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Rivalitet između Hrvatske i Srbije najviše se očituje u najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu nogometu, a na reprezentativnom nivou Vatreni su daleko od Orlova što se tiče uspjeha i plasmana na velika natjecanja, no u Katar idemo zajedno s mogućim susretom nakon skupina.

Tako svako malo neki od bivši nogometaša iz Srbije voli usporediti te dvije reprezentacije u svjetlu nadolazećeg svjetskog prvenstva, a svoje mišljenje dao je za Sportklub i poznati srpski napadač Savo Milošević.

“Hrvatskoj će iskustvo s velikih natjecanja biti plus. Zadnjih desetak godina Hrvatska je dosta bolje stajala od Srbije. Sad obje reprezentacije vidim jednako, imaju se čemu nadati na Svjetskom prvenstvu”, rekao je Milošević, piše portal Dnevno.

“Mnogi su otpisivali neke hrvatske igrače, a vidimo da Luka Modrić igra nikad bolje. Predvodnik je ove generacije. Godine nisu bitne ako netko ima kvalitetu, volju i želju”, rekao je Sava o našoj reprezentaciji.

Osvrnuo se i na nadolazeće Svjetsko prvenstvo.



“Srbija nakon dugo vremena ima igru i samopouzdanje kako bi se nosila s najboljima na svijetu. To smo i pokazali u grupi s Portugalom. Obje momčadi mogu proći grupu, a poslije, tko zna. Ovisi o mnogim faktorima. Očekujem da i Hrvatska i Srbija prođu grupu”, rekao je Milošević.

Inače, Milošević je u karijeri nastupao za Partizan, Aston Villu, Real Zaragozu, Parmu, Espanyol, Celtu Vigo, Osasunu i Rubin Kazan, a umirovio se 2009. godine, nakon čega je bio trener Partizana i ljubljanske Olimpije.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI