Torcida palila sjedalice u Velikoj Gorici : Gorica razmišlja o dizanju cijena ulaznica!

screenshot

Povratak gledatelja na tribina u HNL-u ipak je dao drugačiju kulisu utakmica. No uz navijanje, koje kao što je također običaj izlazi iz okvira korektnog događaju se i stvari i ponašanja koja nisu prihvatljiva na stadionim ai sportskim borilištima.

Nakon utakmice Gorice i Hajduka u utorak (3-1) klub iz Turopolja u tekstu “Moraju li ovo biti posljedice velikih utakmica?” požalio se zbog zapaljenih i oštećenih desetak sjedalica na nedavno obnovljenoj istočnoj tribini, gdje je bilo nekoliko stotina pripadnika Torcide koja je prisustvala utakmici i porazu sovje momčadi.

Prekomjerno korištenje pirotehnike netko treba i platiti, a sve to je čelne ljude Gorice  natjeralo da razmisle o konkretnim potezima po pitnaju ograničavanju broja ulaznica za gostujuće navijače ili dizanju njihovih cijena kako bi mogli financirati ovakvo blago rečeno loše i nadopustivo ponašanje.

Prenosimo priopćenje koje je na svojim stranicama objavila  HNK Gorica:

Na terenu je sve proteklo u sportskom duhu, maksimalno korektno i bez ikakvih repova – pa zašto i ne bi? – ali u ogledu Gorice i Hajduka u utorak navečer, nažalost, nekorektnost se događala negdje drugdje. Na tribinama, na istočnoj strani, na dijelu gdje su bili gostujući navijači. Posljedice su jasno vidljive…Kome i čemu su potrebni ovakvi prizori nemoguće je dokučiti, ali šteta je u svakom slučaju načinjena. Lokalna zajednica i klub nedavno su investirali značajna sredstva u uređenje istočne tribine, koja je potpuno prekrivena sjedalicama, u želji da se podigne standard stadiona i kluba, i doista je teško objasniti ovakve poteze onih koje na našem stadionu dočekujemo kao goste, kao sportske prijatelje i rivale na travnjaku…

Velika Gorica je kulturna i civilizirana sredina, lišena devijacija takve vrste, i svima nama u klubu potpuno je neprihvatljivo pristati da se takvo što ponavlja. Zbog posljedica koje su ostale nakon utakmice s Hajdukom, čelni ljudi kluba ozbiljno će razmisliti o smanjenju kapaciteta za gostujuće navijače na 5 %. Druga opcija je značajno povećanje cijene ulaznica za gostujuće navijače, što je u ovakvim situacijama jedini način da klub ne troši vlastita sredstva zbog neprihvatljivog ponašanja pojedinaca ili navijačkih skupina, stoji u priopćenju turopoljskog prvoligaša.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI