TOLIKO MU JE DOBRO: ‘BJEŽIM IZ TOKIJA, SVI SU PUŠTENI S LANCA!’ ‘Ma ovo nije bronca za mene, ovo je platina!’

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Damir Martin uzeo je svoju treću Olimpijsku medalju. Nakon srebra u četvercu na pariće iz Londona 2012. te srebra u samcu iz Rio de Janeira 2016, stigla je bronca, uz samo jedan cilj. “Proslavit ću, ali doma”. Ovoga puta ispio je nadljudskim naporima do medalje, zato je Damir Martin tako ponosan.

Uspio je reći potom i nešto jako zanimljivo. “Toliko mi je dobro u Tokiju da večeras već putujem kući. Želim pobjeći da ne pokupim nešto, kad završi natjecanje svi su malo pušteni s lanca i bolje je pobjeći da ne zarazim svoje”, otkrio je 33-godišnjak.

Imao je operaciju kuka, potom i tešku rehabilitaciju prije godinu dana. Njemu je odgoda Olimpijskih igara pomogla.


“Da su Olimpijske igre bile prošle godine, nastupio bih, ali bi to bilo više rekreativno.”, izjavio je.

“Imao sam loš start, nikako se nisam osjećao udobno u ovom čamcu i čak smo nakon četvrtfinala radili drastične promjene na čamcu, što se inače ne radi. Srećom, namjestili smo ga savršeno, ali start je stvarno bio loš. Na polovici staze sam si rekao da ako bude foto-finiš, znam gdje sam izgubio. Nakraju sam bio vrlo blizu Norvežaninu i još jednom srebru. No, neću se žaliti na broncu.”, rekao je i zaključio:“Dapače, ovo za mene nije bronca, ovo je platina”, zaključio je Damir Martin.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI