TEŽAK UDARAC ZA TRUMPA: Kleknula cijela momčad Dallasa pa čak i donator!

Potez Dallasovih igrača i djelatnika posebno će zaboljeti Trumpa

 

Predsjednik SAD-a, Donald Trump, dobio je novi težak udarac nakon što je u ponedjeljak cijela momčad Dallas Cowboysa, zajedno sa stručnim stožerom i vlasnikom Jerryjem Jonesom, kleklula prilikom izvođenja američke himne u znak prosvjeda protiv Trumpa.

Trump je nedavno izjavio na mitingu u Alabami da bi vlasnici momčadi, čiji igrači “kleče tijekom himne i tako vrijeđaju Ameriku i sve njezine vrijednosti”, trebali otpustili te iste igrače. Vlasnici klubova i sportaši su dosta burno reagirali i žestoko kritizirali Trumpove stavove, a u NFL-u se prosvjed nastavio.

Ipak, potez Dallasovih igrača i djelatnika posebno će zaboljeti Trumpa jer je vlasnik momčadi Jerry Jones, koji je klečao zajedno s igračima, jedan od sedmorice vlasnika NFL klubova koji su također i Trumpovi donatori.

Ovo nema veze sa zastavom i himnom, igrači to razumiju. Ovo ima veze samo s jednakošću i pravima”, objasnio je trener Dallasa Jason Garrett.



Spomenimo kako je samo proteklog vikenda kleknulo više od 200 igrača, a sada i cijela momčad Dallasa. Ono što je također zanimljivo jest da niti jedna televizijska kamera nije snimala klečanje i protest igrača.

Podsjetimo, prosvjed NFL igrača protiv policijske brutalnosti prema afroamerikancima počeo je prije godinu dana kada je Colin Kaepernick, vođa navale San Francisca, kleknuo na himnu prije predsezonske utakmice. Kaepernick je izazvao burne reakcije kod jednog dijela stanovništva, dok je dio stao na njegovu stranu i kroz sezonu je sve više igrača počelo protestirati. Ubrzo su im se pridružili i bijeli igrači NFL-a, a prosvjedi su se intenzivirali nakon nereda u Charlotesvilleu.

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI