TEŽAK ISPIT ZA HRVATSKU NA OTVARANJU SP-a U RUKOMETU: Evo gdje možete pratiti Kauboje u borbi za željeni plasman u eliminacijsku fazu natjecanja

Foto: Goran Sebelic / CROPIX

Hrvatska je spremna za novi nastup na Svjetskom prvenstvu rukometaša! Godinama naviknuti na visoke plasmane, hrvatski reprezentativci igrat će na velikom turniru u Švedskoj i Poljskoj željni plasmana u eliminacijsku fazu natjecanja, odnosno četvrtfinale, u borbi za nastup u kvalifikacijama za Olimpijske igre za što je potrebno biti među najboljih osam.

Do toga će biti puno posla u skupinama prvog i drugog kruga, a prvi zadatak je u 20:30 sati protiv Egipta, koji je na prošlim Olimpijskim igrama u Tokiju bio u polufinalu i završio je na četvrtom mjestu. Prijenos utakmice počinje u 20:30 sati u programu RTL-a, a ulog je odmah velik s obzirom na to da bi bodovi protiv jakog suparnika bili veliki i za drugi krug.

Očekuje se da će ondje biti i hrvatski reprezentativci i Egipćani, a potom bi slijedilo spajanje sa skupinom H u kojoj su Danska, Belgija, Bahrein i Tunis. Bit će to odmah veliki izazov za izbornika Hrvoja Horvata i momčad.

Riječ je o najjačem protivniku u skupini u švedskom Jonkopingu u kojoj su još i Maroko i SAD, a s time, dolazi prilika da se pobjedom stekne veliki zamah uoči preostale dvije utakmice u prvom krugu. Prva od njih bit će u nedjelju protiv Amerikanaca, a u trećem kolu će dolazećeg utorka protivnici biti Marokanci.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI