RASPRAVLJA SE O SUDBINI RUSKIH I BJELORUSKIH TENISAČA: Hoće li imati prilike igrati na Wimbledonu?

Foto: Pixabay/Ilustracija

Britanska vlada i organizatori turnira u Wimbledonu razgovaraju o sudjelovanju tenisača i tenisačica iz Rusije i Bjelorusije na ovogodišnjem grand-slamu koji će se održati se održati od 27. lipnja do 10. srpnja.

Britanski ministar sporta Nigel Huddleston rekao je prošlog mjeseca da mu ne bi odgovaralo da “ruski sportaš vijori rusku zastavu” i osvoji Wimbledon u Londonu.

Nakon ruske invazije na Ukrajini, ruskim i bjeloruskim igračima dopušteno je igrati na ATP i WTA natjecanjima, ali ne pod imenom ili zastavom svojih zemalja. Rusiji je zabranjena obrana ekipnih naslova Davis Cupa i Billie Jean King Cupa, te su njihove ekipe povučene iz tih natjecanja.

”Primijetili smo smjernice vlade Ujedinjenog Kraljevstva u vezi s prisustvom ruskih i bjeloruskih pojedinaca u neutralnom svojstvu na sportskim događajima u Ujedinjenom Kraljevstvu. Ovo je i dalje složeno i izazovno pitanje, a mi nastavljamo sudjelovati u raspravi s Vladom Ujedinjenog Kraljevstva i međunarodnim upravljačkim tijelima tenisa”, stoji u priopćenju organizatora jedinog Grand Slama na travnatim terenima.

Facebook CommentsLoading...
DIJELI