TANAC ĆE OVIM DIGNUTI REGIJU NA NOGE! ‘Vidimo se u polufinalu SP-a pa kom opanci, kom obojci.’

Foto: Twitter

Bivši trener Dinama i Varteksa Branko Ivanković sadašnji je izbornik Omana. Svjetsku smotru sa svojom momčadi nije izborio. No zato je za srpski Mondo.rs prokomentirao ždrijeb Svjetskog prvenstva u Kataru.

Hrvatska je moja reprezentacija, ali me je zanimalo i kako će proći Katar, Iran, Srbija.., Sve su grupe podjednako teške i neizvjesne. Hrvatska je službeni doprvak svijeta i sve osim plasmana u drugi krug bio bi neuspjeh. Nitko i ne pomišlja na eliminaciju nakon grupne faze prvenstva. Jasno je da će s Belgijom biti glavni favorit za jedno od prva dva mjesta. Podatak da će u toj grupi biti još aktera s ovog našeg podneblja, predstavlja dodatno zadovoljstvo. Na golu Kanade je Milan Borjan. Na klupi Maroka Vahid Halilhodžić. Lijepo je videti naše ljude kao protivnike na terenu. Prijateljstvo je jedna priča, a sportski rivalitet nešto sasvim drugo.”

Komentirao je naravno i repreznentaciju Srbije. “Moram priznati da je Srbija igrala na visokoj razini. U Lisabonu su zasluženo pobijedili Portugal i direktno se plasirali na Svjetsko prvenstvo gdje su dobili zahtjevnu skupinu. Realno je ipak očekivati prolazak jer imaju sjajne igrače i dobrog izbornika. Švicarci su kvalitetni, ali ne i bolji od Srba.”

Nahvalio je i dobar rad izbornika Piksija Stojkovića na klupi Srbije.

“Stojković ima povjerenje cijele nacije. Nitko ne može osporiti njegovu klasu i fenomenalnu igračku karijeru. Uvjeren sam da je srpski nogomet na pravom putu. Piksi fenomenalno vodi reprezentaciju”, kaže Ivanković koji je, uz izbornika, istaknuo i Duštana Tadića i Dušana Vlahovića kojeg smatra jednim od najboljih napadača na svijetu.



Ivanković otkrio kako bi bilo lijepo da u polufinalu SP-a zaigraju Hrvatska i Srbija.

“Uf, kako bi to bilo prelijepo. Vjerujte mi na riječ, nije nerealno. Stojković i Dalić imaju koncentraciju kvalitete u svojim reprezentacijama koja garantira da mogu vrlo daleko dogurati u Kataru. Vidimo se u polufinalu, pa kom opanci, kom obojci.”

Facebook Comments

Loading...
DIJELI