Talant Dušebajev ima rješenje kako odigrati završnicu rukometne Lige prvaka

Foto: Instagram

Sportski svijet je stao zbog pandemije koronavirusa. Rješenja se traže u svim sportovima, ali trenutačno sva su natjecanja u fazi odgode.

Legendarni reprezentativac Španjolske i danas jedan od najboljih rukometnih trenera svijeta Talant Dušebajev za Handball planet dao je zanimljivo rješenje. Prema njemu, najbolje bi bilo završnu fazu Lige prvaka igrati s osam momčadi umjesto dosadašnjih četiri.

Smatra kako bi bilo izrazito teško odigrati osminu finala i četvrtfinale u lipnju. Ističe kako je to nerealno te bi najbolje bilo da pobjednici iz osmine finala idu direktno na završnicu pa da bude osam momčadi koji bi se borile za naslov prvaka Starog kontintenta.

Europska rukometna organizacija EHF krajem mjeseca ožujka dala je okvirni prijedlog kako bi se sezona mogla završiti. Prema toj procjeni, najbolje četiri momčadi bi igrale Final Four u Kolnu 22. i 23. kolovoza.

Iako bi bilo dovoljno vremena ako bi se sezona nastavila u lipnju, ali svakako se onda postavlja pitanje kako će se momčadi pripremiti za nadolazeću sezonu, što treba uzeti u obzir pa tako i ideja Dušebajeva i nije loša.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI