TAKTIČKA ANALIZA PRVE UTAKMICE DINAMO – ROSENBORG

Damir Krajac/CROPIX

Pred uzvratni dvoboj Dinama i Rosenborga na bespućima interneta smo pronašli baš ono što nas zanima – video analizu prve utakmice zadnjeg pretkola Lige pravaka. Autor sugerira boćnu stranu Dinamove obrane kao kritičan prostor preko kojega Rosenborg može doći do prilike za ubačaj ili direktno ubadanje brzog Samuela i Akintole prema šesnaestercu Dinama.

Osovina Hajrović – Stojanović svoj radni potencijal je podredila momčadi pa je Hajrovićeva prirodna orijentacija prema naprijed manje dolazila do izražaja.

Najviše se spočitava Stojanoviću nedostatak kapaciteta za Ligu prvaka, što se očitovalo u prvoj utakmici protiv Rosenborga kada ga je Samuel lomio na boku. Po komentarima ni “Pinto nije ono što je bio”.

Mi nečemo bititoliko samokritični, Rosenborg je respektabilna momčad sa kvalitetnim pojedincima i izgrađenim kolektivom pa je bilo za očekivati da svoje jake strane pokušaju materijalizirati kroz porozne točke Dinamove momčadi, čiji dobitak iz prve utakmice je trostruk! 



Rezultat za Rosenborg je otvoren, i bilo kakvim pristupom uzvratnoj utakmici koji nije maksimalno ozbiljan, Dinamo bi ugrozio prolazak u skupinu Lige prvaka. Dinamo ima svaki preduvjet da se to ne dogodi – pobjedu iz prvog susreta od 2-0 koja jamči “aktivan” mir i hladnu glavu. Rosenborg nije postigao gol u gostima što znači da ukoliko Dinamo postigne pogodak u Norveškoj domaćin će morati postići minimalno četiri pogotka za prolaz! I ključna treća stvar je ta da je Dinamo imao priliku uočiti slabe strane kod sebe i jake strane kod Norvežana na što je vjerujemo Bjelica stavio težište pred uzvratni dvoboj – a da školu nisu morali platili već spomenutim primljenim pogotkom koji bi umanjio izglede za plasman u elitno nogometno natjecanje.

Utakmica je zakazana večeras u 21,00 sat.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI