TADIĆ POŽELIO RIJECI KUP A DAMBRAUSKAS OBJASNIO LIVAJIN GOL: Morao je zabiti inače ne bi mogao na vjenčanje’

Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Hajduk je u prvoj utakmici 33.  kola HNL-a teškom mukom slavio protiv Hrvatskog Dragovoljca  2:1 te su uz utakmicu više od ostalih došli na drugo mjesto ljestvice. Gol odluke zabio je Marko Livaja u 87.minuti. Tim golom momčad iz Sigeta i definitivno je ispala iz prve lige.

Nakon utakmice Valdas Dambrauskas je dao svoj dojam o dvoboju.

”Na kraju dana ovo je bila klasična priča. Kada igrate protiv lošije momčadi, kreneš dobro, zabiješ, stvoriš nekoliko šansi i onda očekuješ da ćeš plesati i pjevati do kraja. Suparnik krene igrati, izjednači. Promašiš jednu šansu, pa drugu…Bili smo limitirani s izborom igrača, ali to nije izlika. Na kraju dana smo sretni s pobjedom.

Prokomentirao je i pogodak Livaje: “Rekao sam uoči utakmice: ‘Ne smiješ na vjenčanje ako ne zabiješ pogodak.'” Osvrnuo se i na mladost u svojim redovima: “Znamo što Rokas Pukštas pokazuje na treninzima. Vjerujem u mlade igrače i njihov razvoj. Šteta je što nije zabio gol. Roko Brajković je još mlađi od njega. Obojica su debitirala i pred njima je lijepa budućnost. Samo neka nastave raditi na svakom treningu.”

Na Šubićevcu će u subotu igrati Šibenik  i Rijeka, Litavaca je najavio da će biti nazočan tom susretu. Upravo je Rijeka idući Hajdukov protivnik na Rujevici.



“Idem u Šibenik. Za nas je najbolje što imamo deset dana do sljedeće utakmice. Puno naših igrača nije moglo dati maksimum. Posebno smo limitirani u veznom redu. U Rijeci će sigurno biti potpuno drugačija atmosfera. Svi žele igrati takve utakmice, pod takvim pritiskom”.

S druge strane naravno da trener gostiju nije bio zadovoljan. “Očekivali smo tešku utakmicu. Ovdje je uvijek teško igrati iako Hajduk nakon remija u Koprivnici psihički nije bio na nivou. Rekao sam dečkima da je ovo privilegija, igrati na Poljudu. Nije prvi put da naši igrači koji su neiskusni ne nalaze prava rješenja. Znamo kakav je igrač Livaja, moji igrači nisu bili koncentrirani na Livaju nego na loptu, a kad pravi igrač ostane sam. Po borbenosti smo zaslužili bod iako je Hajduk zasluženo slavio”, rekao je Dragan Tadić nakon utakmice pa se osvrnuo i na finale Kupa:”Očekujem tešku utakmicu. Bit će pun stadion. Ja sam podigao pehar na Poljudu, to mi je jedan od dražih trenutaka u karijeri. To je praznik nogometa. Želim da igrači budu glavni akteri. I da, da Rijeka osvoji.”

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI